Βίντεο και podcast του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συνέβαλαν για να νικήσει η αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη

Ο «Ριζοσπάστης», το 902.gr και ο «Οδηγητής» συνέβαλαν από τη πρώτη στιγμή στην αποκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν έφταιγε η «κακιά η (χ)ώρα», έφταιγε το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδωσαν στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά video και podcast

Ο «Ριζοσπάστης», το 902.gr και ο «Οδηγητής» συνέβαλαν από τη πρώτη στιγμή στην αποκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Τα κείμενα και οι αποκαλύψεις που δημοσιεύτηκαν ήταν ένα πολύτιμο υλικό για όλους αυτούς που ήθελαν με όπλο την αλήθεια να αντιμετωπίσουν το ψέμα την υποκρισία και τον κυνισμό ενός ολόκληρου συστήματος.

Όσων από τη πρώτη στιγμή μιλούσαν απλά για ένα «μοιραίο ανθρώπινο λάθος», για μια «κακιά στιγμή». Όσων τόλμησαν πριν στεγνώσει το αίμα των νεκρών παιδιών να λένε για «θυσίες που δεν πήγαν χαμένες» και για «ευκαιρίες» που εντόπισαν στο να χρηματοδοτηθούν τα μονοπώλια που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό έργο. Όλων αυτών, δηλαδή, που «κρύφτηκαν» πίσω από έναν σταθμάρχη για να να κρύψουν ότι για το έγκλημα έφταιγε η διαχρονική πολιτική για την ενίσχυση της κερδοφορίας των ομίλων.

Δεν έφταιγε η «κακιά η (χ)ώρα», έφταιγε το κέρδος, όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Σε αυτά τα πλαίσια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδωσαν στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά video και podcast.

Στις 7 Μάρτη το ΚΚΕ δημοσιοποίησε video για τις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση των μεταφορών, με βασικούς σταθμούς στην υλοποίησή της από το 2009 έως σήμερα, διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις. Επίσης, το ΚΚΕ υπενθύμιζε τις δραματικές προειδοποιήσεις του Κόμματος μέσα στη Βουλή για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, μόλις 45 ημέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη.

Το Podcast της ΚΝΕ ταξίδεψε στα Τέμπη, στο σημείο της δολοφονικής σύγκρουσης των δύο τρένων και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ, όπου συζήτησε για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα με δύο εργαζόμενους της «Hellenic Train», που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας.

Ενώ η ΚΝΕ ετοίμασε και αναλυτικό video essay με τίτλο: «Ποιος φταίει τελικά για το έγκλημα στα Τέμπη».

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: