“Βίαιες συμπεριφορές δε γίνονται ανεκτές…” – Η Κεραμέως ξεπλένει τους φασίστες με ίσες αποστάσεις

Η Κεραμέως καταδικάζει τη βία και ζητά παρέμβαση εισαγγελέα, χωρίς να πει κουβέντα για τις φασιστικές επιθέσεις και τις παρακρατικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες, υπό υψηλή αστυνομική προστασία.

Το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής κατήγγειλε τις φασιστικές ομάδες που δρουν ανενόχλητες και επιτίθενται σε φοιτητές και μαθητές, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Είναι καιρός πια το υπουργείο και η κυβέρνηση να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα.

Μετά από λίγες ώρες, ήρθε μια θλιβερή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, που καταδικάζει γενικά και αόριστα τις βίαιες συμπεριφορές χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένα τους φασίστες και τις παρακρατικές ομάδες.

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Η ανακοίνωση του υπουργείου είναι σκόπιμα θολή, παραπέμπει στη γνωστή γραμμή των ίσων αποστάσεων από τα “δύο άκρα” και ξεπλένει σχολαστικά τους φασίστες, που δρούσαν υπό την υψηλή προστασία των αστυνομικών δυνάμεων, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τη συνεργασία τους και τον οργανικό δεσμό που υπάρχει μεταξύ τους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: