Βασίλης Παπακωνσταντίνου: “Ο Μίκης και οι αγώνες του θα ζούνε για πάντα μέσα από τα τραγούδια του!” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκινητική αφιέρωση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Μίκη Θεοδωράκη, στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη, όπου η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Λίγο ο καινούριος χώρος σαν δέλεαρ, λίγο η λαχτάρα και η προσμονή από τόσες “κρίσιμες βδομάδες καραντίνα”, λίγο οι στρατιές οπαδών του Βασίλη, έφεραν άπειρο κόσμο στο στρατόπεδο Καρατάσου στην Πολίχνη, στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη. Τόσος που δε χωράει καλά-καλά ούτε στα πλάνα από drone!

https://twitter.com/odigitis/status/1438583558923247616

Στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απέδειξε ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, χιλιάδες μικρά και μεγάλα παιδιά ζούνε για να τον ακούνε και θα συνεχίσουν να το κάνουν, όσο βγαίνει η φωνή του.

Ακολουθούν δύο ερασιτεχνικές λήψεις, μέσα από τον κόσμο που παλλόταν στους ρυθμούς του Βασίλη.

Ο μεγάλος ερμηνευτής απέτισε φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας πως το έργο του και οι αγώνες του θα ζούνε πάντα μέσα από τα τραγούδια του.

Στη συνέχεια τραγούδησε επί σκηνής, μαζί με το κοινό, πολλά τραγούδια του Μίκη, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές.

Στον χώρο του Φεστιβάλ, υπήρχε και ένα ταμπλό με τη μορφή του μεγάλου συνθέτη και τον στίχο του Ρίτσου που μελοποίησε: Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο!

Παραθέτουμε και την παρακάτω ανάρτηση του δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου, ως ενδεικτική για το ενθουσιώδες κλίμα της πρώτης μέρας.

Αντίστοιχα μαζική ήταν η προσέλευση και στις άλλες σκηνές, ενώ σήμερα το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας, όπου ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που προστέθηκε στο πρόγραμμα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: