Βαγγέλης Σερίφης: «Πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη, πιο δυνατή η φωνή των εργατών μέσα και έξω από τη Βουλή» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι εκλογές είναι ένα μόνο σκαλοπάτι στην γενικότερη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, εμείς, το ΚΚΕ, θα είμαστε εκεί: στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων»

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει περισσότερα προβλήματα, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα είναι σίγουρα αντιλαϊκή, για αυτό εμείς καλούμε το λαό να αποδυναμώσει τα κόμματα εξουσίας και να δυναμώσει το ΚΚΕ για να υπάρξει μεγαλύτερη αντίσταση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, τόνισε ο Βαγγέλης Σερίφης, μουσικός, εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 14 Μάη σε εκπομπή του Action 24.

Όπως ανάφερε, η ανάγκη για ταξική πολιτικοποίηση, για πάλη του να βελτιώσεις τους όρους της ζωή σου την φέρνει η ίδια η ζωή γιατί η κατάσταση στον χώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Μιλάμε, συνέχισε, για συνθήκες “γαλέρας”, για κατάργηση όλων των ΣΣΕ, με την εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως είπε, ένας άνθρωπος που θέλει να αποκαλείται σκεπτόμενος και δραστήριος, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει είναι να πάψει να φοβάται για να καταλάβει ότι μόνο η ταξική πάλη και η διεκδίκηση μέσα από τα σωματεία μπορεί να του φέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα και μέσα από αυτά έρχεται και ο αγώνας, όπου εκεί βρίσκεις με ποιους μπορείς να ταυτιστείς, βγάζοντας συμπέρασμα.

Αποδέχτηκα την πρόταση του ΚΚΕ να είμαι υποψήφιος του Κόμματος με πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη, υπογράμμισε ο Β. Σερίφης, τονίζοντας ότι, εμείς θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι ένα μόνο σκαλοπάτι στην γενικότερη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και ότι και να γίνει στις εκλογές εμείς θα είμαστε εκεί, στον αγώνα που έχει να κάνει με την βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων. Όσο δυναμώσει το ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα είναι πιο δυνατή η φωνή των εργατών και εντός και εκτός της βουλής.

Ο Β. Σερίφης καταλήγοντας επεσήμανε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα είναι καθόλου εύκολη, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασιών, γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή ζητήματα που τρέχουν, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έχει προαπαιτούμενα, συμπεριλαμβανομένου και του νερού, με την ιδιωτικοποίησή του, που είναι υποχρεωμένη να κάνει όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: