Το κράτος δεν αναστέλλει ποτέ τη λειτουργία του

Το αστικό κράτος δεν αναστέλλει την κατασταλτική λειτουργία του, συλλαμβάνοντας 20 και πλέον Κούρδους αγωνιστές, σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Χτες ένας αστυνομικός δολοφόνησε δύο γυναίκες, την εν διαστάσει σύζυγό του και μια φίλη της, με αφορμή την επιμέλεια των παιδιών τους, αποδεικνύοντας ότι είναι ώριμος και κατάλληλος να τα αναθρέψει με τις αξίες που γαλουχήθηκε ο ίδιος.

Κάποιοι θα πουν ότι είναι άδικο να τσουβαλιάζεται όλο το Σώμα με περιστατικά που βγαίνουν στη δημοσιότητα και αφορούν παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων αστυνομικών.

Στον αντίποδα όμως:

-Τα περιστατικά που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
-Τα περιστατικά αυτά τείνουν να γίνουν ο κανόνας, μακριά από το να αποτελούν μεμονωμένα κρούσματα.
-Η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνουν τα μέλη του σώματος ουσιαστικά τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν, αφού ακόμα και αν πιαστούν, δεν υφίστανται πολύ βαριές συνέπειες.
-Ανακύπτει ως ζήτημα η συνολική νοοτροπία που καλλιεργείται στα όργανα της τάξης, η ψυχολογία τους, η θέση τους απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία, αν είναι στο πλευρό του ή για να σπάνε το πλευρό του όταν αυτός διαμαρτύρεται, αν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους -που όντως έτσι κάνουν- σαν κομμάτι της εξουσίας. Όπως τους είχε πει κι ένας πρωθυπουργός “το κράτος είστε εσείς”.

Σήμερα το πρωί, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έκανε καταδρομική επιχείρηση σε ένα σπίτι στα Σεπόλια και στα γραφεία της οργάνωσης Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (Ελληνικός Τομέας) στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, για να συλλάβει Κούρδους αγωνιστές του DHKP-C. Πριν μερικά χρόνια αυτές τις επιχειρήσεις τις έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας με απαγωγές αγωνιστών στη μέση του δρόμου κι άλλες παρόμοιες μεθόδους, που παρέπεμπαν στη Μαφία. Τώρα πια οι επιχειρήσεις αυτές αναβαθμίζονται με την παρουσία της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να ανέβασε τους τόνους πριν μερικές βδομάδες απέναντι στον Ερντογάν και το παιχνίδι της κυβέρνησής του με τους πρόσφυγες, αυτό όμως ήταν για εσωτερική κατανάλωση και δε χαλάει τη στρατηγική τους συνεργασία σε άλλα επίπεδα.

Μπορεί επίσης η επικαιρότητα να κινείται στο ρυθμό του κορονοϊού, με την αναστολή λειτουργία διαφόρων χώρων και υπηρεσιών, αλλά το κράτος δεν αναστέλλει ποτέ τη δική του λειτουργία, ιδίως αν μιλάμε για την κατασταλτική. Το απέδειξε σήμερα με τον πιο εμφατικό τρόπο, ενώ υπάρχει ως σκέψη να ενταθούν οι περιπολίες για να… “αποτραπούν οι ληστείες και το πλιάτσικο κλειστών καταστημάτων”…

Πάνω απ’ όλα τάξη και ασφάλεια…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: