Θρασύδειλος προπηλακισμός του Βασίλη Τομπουλίδη από 30 (!) φασιστοειδή μετά από debate στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτη, θρασύδειλη, φασιστική προσπάθεια προπηλακισμού του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη, από φασιστοειδή, από εθνικιστική ομάδα 30 (!) ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη – Β. Τομπουλίδης δήλωσε: «Καλούμε το λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση» 

Την απαράδεκτη, θρασύδειλη, φασιστική προσπάθεια προπηλακισμού του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη, από φασιστοειδή, από εθνικιστική ομάδα 30(!) ατόμων, υποστηρικτών του εθνικιστή υποψηφίου Ζιαμπάζη, μετά το τέλος του debate υποψηφίων που διοργανώθηκε από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ και το τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η ομάδα εθνικιστών που προηγούμενα χειροκροτούσε τον κ. Ζιαμπάζη, επιτέθηκε στον Βασίλη Τομπουλίδη με φράσεις όπως “Σταλινοφασίστα” κ.α., που παραπέμπουν σε φρασεολογία φασιστικών μορφωμάτων και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Η επίθεση αποτράπηκε κάτω από τη δυναμική παρέμβαση του κόσμου που βρέθηκε στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου για να παρακολουθήσει το debate.

Ενοχλήθηκαν οι εθνικιστές, γιατί νωρίτερα ο Β. Τομπουλίδης τους κατήγγειλε για τον βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Τούμπα.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει:

«Η επίθεση αυτή δεν ήταν τυχαία. Τους ενόχλησε η ξεκάθαρη δήλωση του υποψηφίου μας στο debate απέναντι στο εθνικιστικό – φασιστικό μόρφωμα – συνδυασμό.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Βασίλης Τομπουλίδης δήλωσε: «Είναι η τελευταία φορά που συμμετέχουμε στο ίδιο πάνελ με την εθνικιστική, αντικομουνιστική, ομοφοβική παράταξη του κ. Ζιαμπάζη. Οπαδοί του χθες το βράδυ μέσα στο σκοτάδι βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τούμπα κολλώντας αυτοκόλλητα της παράταξης του. Καλούμε το λαό της πόλης να τους στείλει σπίτι τους ενισχύοντας τη λαϊκή συσπείρωση. Το ίδιο περιμένουμε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοι της δηλώνουν καθαρά: Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά, εθνικιστικά, αντικομμουνιστικά, ρατσιστικά μορφώματα. Δεν χωράνε ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους. Τώρα μπλόκο στους φασίστες, με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση παντού, ειδικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Να τους στείλουμε σπίτι τους».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: