Θοδωρής Κωτσαντής: Η νεολαία να καταδικάσει τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη και να στηρίξει το ΚΚΕ (AUDIO)

Αν είχε μπει το ΚΚΕ σε εκείνη τη μούφα προοδευτική διακυβέρνηση που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και έφτασε να συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, αν έβαζε το ΚΚΕ το χέρι του και ψήφιζε την «απελευθέρωση» και την ιδιωτικοποίηση, θα ήταν και αυτό στο κάδρο των ενόχων και των υπευθύνων για αυτή την εγκληματική τραγωδία.

Η νεολαία να καταδικάσει τους ενόχους για το έγκλημα στα Τέμπη, που είναι όλες οι κυβερνήσεις, και να στηρίξει το ΚΚΕ που είναι δύναμη αλήθειας, αγώνα και ανατροπής, τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Prisma» της Πρέβεζας το πρωί της Δευτέρας.

Σημείωσε ότι η νέα γενιά βράζει από θλίψη και οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, προσθέτοντας ότι είναι ελπιδοφόρο στοιχείο πως η νεολαία αγωνίζεται για να μη συγκαλυφθεί, για να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι που διαχρονικά ως κυβερνήσεις ακολούθησαν την πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση», την ιδιωτικοποίηση και τον τεμαχισμό του σιδηρόδρομου που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.

Ό,τι και να κάνουν, δεν θα βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις, υπογράμμισε και σημείωσε ότι αυτό το κράτος των επενδυτών και των εργολάβων είναι ικανό να ρημάζει το λαϊκό εισόδημα, αλλά ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή!  Πρέπει να αλλάξουμε τις ράγες και όχι απλά τον μηχανοδηγό για να μην οδηγηθούμε σε νέες τραγωδίες.

Τόνισε ότι κάθε επόμενη κυβέρνηση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες, αφού ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό κατήφορο και προσθέτει νέα βάρη στον λαό, για αυτό, πρόσθεσε, και το «πάμε κι όπου βγει» ψηφίζοντας τον επόμενο διαχειριστή αυτή της βαρβαρότητας έχει δοκιμαστεί και ήρθε ή ώρα «να πάμε αλλιώς», αυτό είναι το κρίσιμο.

Για τα περί συμμετοχής σε κυβέρνηση, σημείωσε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη ότι καθένας πρέπει να σκεφτεί πως αν είχε μπει το ΚΚΕ σε εκείνη τη μούφα προοδευτική διακυβέρνηση που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και έφτασε να συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, αν έβαζε το ΚΚΕ το χέρι του και ψήφιζε την «απελευθέρωση» και την ιδιωτικοποίηση, θα ήταν και αυτό στο κάδρο των ενόχων και των υπευθύνων για αυτή την εγκληματική τραγωδία.

Όπως είπε, τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν ακολουθούν μια στρατηγική, την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και αυτή η πολιτική είναι που κοστολογεί φτηνά την ανθρώπινη ζωή και θυσιάζει ζωές και δικαιώματα στον βωμό του κέρδους.

Υπάρχει άλλος δρόμος, με δυνατό ΚΚΕ να εκφραστεί η πολιτική καταδίκη στα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν, να εκφραστεί η δύναμη της αλήθειας με δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή να αποκαλύπτει και να λέει την αλήθεια στον λαό, να ενισχυθεί η δύναμη του αγώνα, διότι ό,τι κερδήθηκε έγινε με σκληρούς αγώνες, μπορεί να ανοίξει και ένας δρόμος προοπτικής για να αλλάξει ριζικά η ζωή μας, πρόσθεσε.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: