Θεσσαλονίκη: Διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση για τη διαγραφή των απαράδεκτων προστίμων σε διαδηλωτές

Αντιπροσωπεία από τον βουλευτή του ΚΚΕ και αιρετούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Τοπική Διοίκηση έκαναν διάβημα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, για να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα στους διαδηλωτές τη μέρα του Πολυτεχνείου.

Την περασμένη Δευτέρα 30 Νοέμβρη έλαβε χώρα πολιτικό διάβημα διαμαρτυρίας στη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης ενάντια στο όργιο καταστολής και τα μαζικά πρόστιμα ενάντια σε διαδηλωτές, τη μέρα του Πολυτεχνείου. Στο διάβημα συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και μια σειρά αιρετοί στην Τοπική Διοίκηση από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν εκδικητικά σε δεκάδες διαδηλωτές στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία των αστυνομικών δυνάμεων που εφάρμοσαν με ζήλο την αυταρχική, αντιδημοκρατική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, με πρόσχημα την πανδημία.

Οι αντιπρόσωποι τόνισαν ότι οι διαδηλωτές τήρησαν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με μάσκες και αποστάσεις και σημείωσαν την υποκρισία των αρχών, που φαίνεται και από την παραδοχή του Χρυσοχοΐδη ότι η διασπορά του ιού δε γινεται σε εξωτερικούς χώρους. Κατά συνέπεια η επέμβαση της αστυνομίας έγινε για άλλους λόγους, ενώ η επίθεσή της στους διαδηλωτές ήταν που προκάλεσε μεγαλύτερο θέμα για τη δημόσια υγεία.

Η αστυνομία δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα για τη διαγραφή των προστίμων, μεταξύ των οποίων είναι και το αυθαίρετο πρόστιμο στον αιρετό Ηλία Σμήλιο ως “οργανωτή” της συγκέντρωσης. Η αντιπροσωπεία σημείωσε πως ο αγώνας για τη διαγραφή των προστίμων, την απόσυρση των διώξεων και την ανατροπή της αντιδημοκρατικής πολιτικής θα κλιμακωθεί.

Εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Θανάσης Αγαπητός (Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία) και Δ. Χαραλαμπίδου (Ανυπότακτη Μακεδονία), οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καρασαρλίδου (Εργατική Αντεπίθεση) και Η. Σμήλιος (Ανυπακοή στις Γειτονιές) από τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο Γ. Λαθήρας (Πόλη Αλλιώς) από τον δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: