Θανάσης Παφίλης: «Για την κυβέρνηση θα αποφασίζει ο ελληνικός λαός ή τα αμερικάνικα λόμπι;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα καίγεται και αν συνεχίσετε αυτό τον χαβά θα καεί περισσότερο γιατί είμαστε ακόμα στα μέσα ή στην αρχή του καύσωνα…

Αλλοίωση του εκλογικού σώματος επιχειρεί η κυβέρνηση με το λεγόμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Όπως είπε, ακούστηκαν «σημεία και τέρατα» στη συζήτηση, όπως ότι ο Ρήγας Φεραίος και ο Αδαμάντιος Κοραής δεν θα είχαν δικαίωμα ψήφου, συγκρίνοντας δηλαδή εποχές που δεν υπήρχε καν ελληνικό κράτος.

Ακόμα, απάντησε στις αναφορές για την πρόταση του ΚΚΕ τη δεκαετία του ‘70 για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων μεταναστών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μετανάστες που έφυγαν το ‘50 και το ‘60 είχαν δεσμούς με την Ελλάδα, στέλνοντας εμβάσματα στις οικογένειές τους. Τότε η πρόταση αυτή είχε απορριφθεί γιατί δεν συνέφερε την τότε κυβέρνηση να ψηφίζουν οι εργάτες στα ορυχεία και οι ναυτεργάτες.

Το ίδιο λέει και σήμερα το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε. Να ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν πραγματικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς δεσμούς με την χώρα. Η κυβέρνηση λέει ότι θα ψηφίζουν άπαντες. «Ποιος θα αποφασίσει για την ελληνική κυβέρνηση;», ρώτησε ο Θανάσης Παφίλης, «ο ελληνικός λαός που υφίσταται τις συνέπειες ή τα αμερικάνικα λόμπι και τα εκατομμύρια που δεν έχουν καμία σχέση παρά μόνο συναισθηματική;».

Και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ έχει δεσμούς με όλους τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ενώ η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν δεσμούς με αυτούς που θέλουν να μαδήσουν την χώρα.

«Εσείς καίτε την χώρα με την πολιτική σας»

Αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ζήτησε άμεσα εναέρια και επίγεια μέσα για την Κέρκυρα που καίγεται, ώστε να μη γίνει κρανίου τόπος, όπως η Ρόδος.

Η Ελλάδα καίγεται και αν συνεχίσετε αυτό τον χαβά θα καεί περισσότερο γιατί είμαστε ακόμα στα μέσα ή στην αρχή του καύσωνα, είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

Όπως είπε, «εσείς καίτε την χώρα με την πολιτική σας», «άμεσα να παρθούν μέτρα».

Αφού δίνετε την μάχη με την κλιματική κρίση είπε ο πρωθυπουργός, ποια μέτρα πήραν οι κυβερνήσεις, για να την αντιμετωπίσουν, ρώτησε ο Θ. Παφίλης.

Και ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα δεν είναι λόγοι στην Βουλή για το 112, το οποίο σημαίνει «φευγάτε να σωθείτε». Το πρόβλημα, τόνισε, επικεντρώνεται στην πρόληψη και πρόσθεσε ότι η πραγματικότητα δείχνει ότι ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και φυσικά την κατάσβεση δεν υπάρχει.

«Φταίει η κλιματική αλλαγή που στο δασαρχείο Λαυρίου δεν υπάρχει ένας εργαζόμενος ενώ χρειάζονται 50;», είπε. Αντίθετα, εξήγησε ότι φταίει η αποψίλωση όλων των δασικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για να αντιμετωπίσουν κατάλληλα τις καταστάσεις. Και την ώρα που λείπουν 5.000 πυροσβέστες η κυβέρνηση παίρνει τους υπάρχοντες και τους κάνει οδηγούς στο ΕΚΑΒ.

Πρέπει να προσληφθούν άμεσα και με με εποπτεία των δασαρχείων να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες και δρόμους, τόνισε ο Θ. Παφίλης. Κάηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γιατί δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στα δάση οι πυροσβέστες, δεν υπάρχουν κρουνοί, δεν κούμπωναν, είπε χαρακτηριστικά.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε έχει προτάσεις για πρόληψη και σχέδιο, με τις οποίες συμφωνούν ανώτατοι αξιωματικοί, επιστήμονες, αλλά η κυβέρνηση δεν δέχεται τίποτα γιατί είναι κόστος. Δίνει 11,5 δις στους επιχειρηματίες από το Ταμείο Ανάκαμψης και για το περιβάλλον και την πυρόσβεση τίποτα. «Κόστος – όφελος», αυτός είναι ο νόμος του βάρβαρου συστήματος.

Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση των δασών, να μπουν οι ιδιώτες να τα «προστατεύουν», να αξιοποιηθούν και τα καμμένα όπως με το πλάνο αποκατάστασης στη βόρεια Εύβοια.

Το ΚΚΕ επιμένει για άμεσα μέτρα και καταγγέλλει την εγκληματική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, είπε ο Θ. Παφίλης.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: