Θ. Καμπαγιάννης για τις σχέσεις Αστυνομίας-Χρυσής Αυγής: “Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!”

Αυτοί που πήγαν να δολοφονήσουν τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της ΧΑ. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ για να φωτογραφηθούν με τα συγκεκριμένα μπλουζάκια. Και μέσα στην αστυνομία τους δόθηκε η δυνατότητα να τα αλλάξουν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα λέγοντας πως δεν τα φόρεσαν ποτέ. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αστυνομία.

Ο συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών και της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θ. Καμπαγιάννης, μίλησε σήμερα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή για τις κρατικές πλάτες που είχε η νεοναζιστική συμμορία, αποδεικνύοντας την οργανική σύνδεση που είχαν με την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένους κύκλους της. Το ψάρι όμως βρωμάει από το κεφάλι…

Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες στους κρατικούς μηχανισμούς και θεσμική ασυλία. Υπάρχει το αντικειμενικό γεγονός ότι ένας αστυνομικός καταδικάστηκε ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Επικοινωνούσε με τη ΧΑ και την ενημέρωνε για τις έρευνες που θα γίνουν στα γραφεία της. Υπήρχαν αστυνομικοί που ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες, έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία.

Όταν ο γνωστός Μπαλάσκας χαρακτήρισε τα παραπάνω ανοησίες και του ζήτησε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στην αστυνομία που περιλαμβάνει 57.000 δημοκράτες αστυνομικούς, πέρα από “μεμονωμένες περιπτώσεις” που “αποκαλύπτονται από εμάς”, ο Θ. Καμπαγιάννης επανήλθε λέγοντας τα εξής.

Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ. Μπαλάσκας. Είπα συγκεκριμένα μέσα από την αστυνομία. Αυτοί που πήγαν να δολοφονήσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της ΧΑ. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ για να φωτογραφηθούν με τα συγκεκριμένα μπλουζάκια. Και μέσα στην αστυνομία τους δόθηκε η δυνατότητα να τα αλλάξουν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα λέγοντας πως δεν τα φόρεσαν ποτέ. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αστυνομία. Δεν είναι δυνατόν να αυτοκαθαρθεί το συγκεκριμένο σώμα, αν δεν επιληφθεί η δικαιοσύνη, για να οδηγηθούν στα κελιά όλοι οι επίορκοι αστυνομικοί. Αυτή τη στιγμή, στην αστυνομία υπάρχει και η αστυνομικός που συνέλαβε τους δράστες της επίθεσης εναντίον των εντολέων μου, τιμώντας τον όρκο της, αλλά και αυτή που επέτρεψαν να αλλάξουν μπλούζες οι δράστες μες στη Γενική Διεύθυνση, δηλαδή να βγάλουν το στοιχείο που αποδείκνυε την οργανωτική τους σχέση με τη ΧΑ. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

Νωρίτερα το πρωί, στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο Open. Ο συνδικαλιστής της αστυνομίας είχε την εντύπωση πως βρίσκεται απέναντί του ο γνωστός δικηγορότυπος-φίλος της ΕΛΑΣ. Από το 7:30 και μετά, ο σχετικός διάλογος.

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Freitag, 9. Oktober 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: