Τα… “σταλινικά ποσοστά” του Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Θεοδωράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε ποσοστά άνω του 90%. Αν αυτό συνέβαινε σε κάποιο εργατικό-κομμουνιστικό κόμμα, τα ΜΜΕ θα είχαν βάλει μπρος την κασέτα για τα “σταλινικά ποσοστά”, τη μονοπρόσωπη δικτατορία του ηγέτη, ενώ θα είχαν “καυτό, έγκυρο ρεπορτάζ” για την τύχη των “αντιφρονούντων” της μειοψηφίας που δεν ψήφισε τον πρόεδρο…

Το Ποτάμι πραγματοποίησε μες στο Σαββατοκύριακο το συνέδριό του, που επανεξέλεξε ως πρόεδρο τον ιδρυτή του, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο Θεοδωράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε ποσοστά άνω του 90%.

Αν τα παραπάνω συνέβαιναν σε κάποιο εργατικό-κομμουνιστικό κόμμα (που ακολουθεί βέβαια πολύ διαφορετικές συνεδριακές διαδικασίες) τα ΜΜΕ θα είχαν βάλει μπρος την κασέτα για τα “σταλινικά ποσοστά”, τη μονοπρόσωπη δικτατορία του ηγέτη, ενώ θα είχαν “καυτό, έγκυρο ρεπορτάζ” για την τύχη των “αντιφρονούντων” της μειοψηφίας που δεν ψήφισε τον πρόεδρο, δεν τον χειροκρότησε επί δέκα συναπτά λεπτά, κοκ.

Τώρα ήταν απλώς Κυριακή με καλό καιρό και ανοιχτά μαγαζιά, σε αντίθεση με το πολιτικό μαγαζί του κυρ-Σταύρου που πάει για κλείσιμο στις επόμενες εκλογές. Έχει όμως αντιπρόεδρο το Μαυρωτά κι επικεφαλής της νεολαίας τη Μαρία Δαμανάκη, με όνομα βαρύ σαν ιστορία.
Και είχε για ομιλητές διάφορα στελέχη που είναι με το ένα πόδι σε άλλα κόμματα -κυρίως στη ΝΔ αλλά όχι μόνο- όπως άλλωστε και ο πρόεδρος Σταύρος είχε διεκδικήσει στο ενδιάμεσο την ηγεσία ενός άλλου χώρου (Κίνημα Αλλαγής).

Το Ποτάμι δε γυρίζει πίσω πια. Είναι έτοιμο να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη και να γίνει χρήσιμη κοπριά για το αστικό σύστημα -που ζέχνει και δεν μπορεί να κρύψει πια τη σαπίλα της- με τα συστατικά του να μεταφέρονται αυτούσια στον επόενο σταθμό της καριέρας τους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: