Συντριβή «Αντόνοφ» – Πολλοί οι … λάκκοι στη «φάβα»

Για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι δεν υπάρχει δουλειά που να χαρακτηρίζεται από ύποπτη μέχρι βρώμικη στην οποία να μην εμπλέκονται με κάποιον τρόπο ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ίδιο το ΝΑΤΟ και «συνεργάτες» – «πελάτες» του…

Η τραγωδία με το ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος «Αντόνοφ», με 8 νεκρούς – που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή στην περιοχή της Καβάλας ή της Θεσσαλονίκης – έρχεται να αναδείξει νέους αλλά και να θυμίσει παλιούς κινδύνους με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος ο λαός. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι δεν είναι απλά μια συντριβή αεροσκάφους, αλλά ότι υπάρχουν διάφοροι εμπλεκόμενοι, αρκετοί από τους οποίους έχουν πράγματα να «κρύψουν» ή έχουν λερωμένη τη φωλιά τους με άλλες δουλειές που έχουν αναπτύξει σε πολεμικές μπίζνες ανά τον πλανήτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα ήρθαν αντιμέτωποι με τις γνωστές κυβερνητικές «συστάσεις» που κρατάνε τον λαό στο σκοτάδι για το τι έγινε και τι πρέπει να κάνει.

* * *

Τα στοιχεία που βγαίνουν, για παράδειγμα, για την εταιρεία «Meridian», που διαχειριζόταν το αεροσκάφος (το είχε επινοικιάσει από κυπριακή οff shore) και που σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή μετέφερε φορτίο πυρομαχικών που παρέλαβε από σερβική εταιρεία και θα παρέδιδε στην κυβέρνηση του Μπανγκλαντές, όχι μόνο δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις αλλά εντείνουν τα ερωτήματα για περίεργες δραστηριότητες, οι οποίες παραλίγο να «σκάσουν» στα κεφάλια ανυποψίαστων κατοίκων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ερωτήματα ακόμα και για την ίδια τη διαδρομή του αεροσκάφους, αν όντως είναι αυτή που ανακοινώθηκε.

Αλλωστε, κυκλοφορούν σενάρια που συνδέουν τη συντριβή ακόμα και με ενδεχόμενο για λαθρεμπόριο όπλων, το οποίο όπως φαίνεται στήνεται τους τελευταίους μήνες με επίκεντρο την Ουκρανία. Διάφορες πλευρές μιλούν για περίεργα φορτία με οπλισμό ο οποίος ξεκινάει από χώρες της Δύσης ως «ενίσχυση της Ουκρανίας» και τελικά καταλήγουν σε διάφορους προορισμούς (π.χ. το Σαχέλ ή τη Μέση Ανατολή). Μιλάμε για κυκλώματα με διεθνείς διασυνδέσεις που παραδοσιακά αναφύονται στο …εύφορο έδαφος των πάσης φύσεως βρωμοδουλειών που στήνουν το ΝΑΤΟ και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη σύγχυση που επικρατούσε από την πρώτη στιγμή τόσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροπλάνου, όσο και για το φορτίο του αλλά και για τον προορισμό του, δημιουργούν βάσιμα ερωτήματα και πρόσθετους λόγους ανησυχίας. Πάντως, οι εταιρείες, τόσο η διαχειρίστρια όσο και η ιδιοκτήτρια, καμαρώνουν και αυτοσυστήνονται ότι κάνουν «δουλειές» με το ΝΑΤΟ και συμμετέχουν σε διάφορες αποστολές. Επίσης, ένα απλό ψάξιμο στα στοιχεία που δίνουν εξειδικευμένοι ιστότοποι για τις κινήσεις αεροσκαφών δείχνει τις διαδρομές που έκανε το συγκεκριμένο «σαπάκι» όπως και άλλα της εταιρείας. Φαίνεται ότι αλώνιζαν στην Ευρώπη και όχι μόνο, και μάλιστα χωρίς να γνωστοποιείται όταν μετέφεραν επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό, όπως πυρομαχικά. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τις επίσημες μεταφορές εξοπλισμών του ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα προς την Ουκρανία.

* * *

Οι ελληνικές αρχές λένε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για το επικίνδυνο φορτίο, οι σερβικές από την πλευρά τους εμφάνιζαν το φορτίο ως μια απλή μεταφορά και μετά την τραγωδία μίλησαν για «εκπαιδευτικά» βλήματα όλμων για το υπουργείο Αμυνας του Μπανγκλαντές, με το αεροσκάφος να έχει ενδιάμεσο σταθμό το Αμμάν της Ιορδανίας και ίσως κάποια άλλη χώρα.

Γενικά όλα αυτά δείχνουν ότι η «φάβα» έχει …πολλούς λάκκους και υποδηλώνει ένα καθεστώς παγιωμένης ασυδοσίας, που με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μαίνεται δημιουργεί πρόσθετους λόγους ανησυχίας.

* * *

Οπως και να ‘χει, για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι δεν υπάρχει δουλειά που να χαρακτηρίζεται από ύποπτη μέχρι βρώμικη στην οποία να μην εμπλέκονται με κάποιον τρόπο ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ίδιο το ΝΑΤΟ και «συνεργάτες» – «πελάτες» του. Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα που έχει μπει για τα καλά στο στόμα του λύκου, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν θέλει και πολύ για να ανάψει το φιτίλι της γενίκευσης του πολέμου, δικαίως οι κάτοικοι ανησυχούν βλέποντας να περνάει ο …χάρος ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι κάτοικοι αυτοί είδαν για μια ακόμα φορά και το κράτος και την κυβέρνηση να τους παραπέμπουν στο «άγνωστο», αφού η επίσημη ενημέρωση ήρθε πολύ αργά και μάλιστα επέτεινε τη σύγχυση και τα ερωτήματα. Η αρχική σύσταση τού «κλειστείτε στα σπίτια σας» πήγε μαζί με τη «Βαβέλ» των πληροφοριών που τις ίδιες ώρες διαρρέονταν, κάτι που επιτείνει τις ανησυχίες. Ετσι, σήμερα μπορεί να καθησυχάζουν οι αρμόδιοι φορείς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, όμως πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς σε τέτοιες συστάσεις, μετά από μια τέτοια αντιμετώπιση, ειδικά όταν επιστήμονες επισημαίνουν ότι χρειάζονται δειγματοληψίες για πολλούς μήνες προκειμένου να παρακολουθείται πιθανή ρύπανση;

Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι ότι απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό και τους φορείς του, παράλληλα με την πάλη ενάντια στην εμπλοκή σε βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια που κάνουν όλο και πιο δύσοσμη τη μυρωδιά του μπαρουτιού…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: