Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ – Ο “δημοκρατικός” πλουραλισμός της αστικής οπορτουνιστικής ανανέωσης στο απόγειό του!

«Η “προοδευτική” κυβέρνηση, πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στη συγκυβέρνηση με τέτοιες δυνάμεις;» είναι το ερώτημα που θέτει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον «ΣΚΑΪ» και την αναφορά του πως υπάρχει ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν ασπάζεται αυτές τις αντιλήψεις του Κ. Μητσοτάκη.

«Η “προοδευτική” κυβέρνηση, πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στη συγκυβέρνηση με τέτοιες δυνάμεις;» είναι το ερώτημα που θέτει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον «ΣΚΑΪ» και την αναφορά του πως υπάρχει ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν ασπάζεται αυτές τις αντιλήψεις του Κ. Μητσοτάκη.

Το σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Φυσικά και δεν περιμέναμε τη συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα στον “ΣΚΑΪ” για να μάθουμε ότι η “προοδευτική” κυβέρνηση που επαγγέλλεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική πρόοδο. Η Ιστορία έχει καταγράψει “τα έργα και τις ημέρες” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις για υπουργούς κοινής αποδοχής με τη ΝΔ, αλλά και με την ψήφιση περίπου των μισών νομοσχεδίων της σημερινής κυβέρνησης.

Σήμερα έκανε ένα βήμα παραπάνω, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης “δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ”, στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ. Μήπως να θεωρήσουμε ότι αυτή η “προοδευτική” κυβέρνηση, πέρα από το ΚΙΝΑΛ, χωράει και φθαρμένα υλικά της ΝΔ, πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση στη συγκυβέρνηση με τέτοιες δυνάμεις;

Επιπλέον, έφτασε στο σημείο να “βγάλει λάδι” ακόμη και τη στάση των επιχειρηματιών στο ζήτημα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Λες και δεν είναι αυτοί που, επί μια δεκαετία, αρνούνται την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, που εφαρμόζουν κι υπαγορεύουν όλα τα αντεργατικά μέτρα και που επέβαλαν, μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, τον σημερινό άθλιο μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ως επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Όσο για τις αναφορές στο ΚΚΕ, που δήθεν “πνίγει τις διαφωνίες στο εσωτερικό του”, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα σκεφτούν στο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τις αλλαγές-απομιμήσεις, που προωθούν στο δρόμο της παραπέρα ενίσχυσης του “αρχηγικού κόμματος”, ακολουθώντας τα πρότυπα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο “δημοκρατικός” πλουραλισμός της αστικής οπορτουνιστικής ανανέωσης στο απόγειό του!».

Τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας και την εκτόνωσή της στις κάλπες και στις νέες κάλπικες προσδοκίες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε και στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον «ΣΚΑΪ». Ταυτόχρονα, επιδίωξή του ήταν να καταδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος διαχειριστής της καπιταλιστικής ανάπτυξης από τη ΝΔ.

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και υποστήριξε πως αν ήταν κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προώθησε την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας που αύξησε τα ποσοστά της ενεργειακής φτώχειας στον λαό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται με την «πράσινη μετάβαση» που φέρνει εκτίναξη τιμών και «πράσινους» φόρους.

Υποστήριξε ακόμα ότι η «αντίληψη του κ. Μητσοτάκη (…) δεν ξέρω αν είναι η αντίληψη της Δεξιάς» και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα κομμάτι της ΝΔ που δεν ασπάζεται αυτές τις αντιλήψεις».

Όσον αφορά στα μέτρα ανακούφισης, ο Αλ. Τσίπρας τα περιόρισε εντός των πλαισίων που θέτει η ΕΕ. Επανέλαβε τις προτάσεις του για μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, έμμεσων φόρων στα καύσιμα στο κατώτατο όριο που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση με τον οποίο ο κατώτατος μισθός αποτελεί απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας και όχι αντικείμενο διεκδίκησης από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους.

Εμφανίζοντας, όπως άλλωστε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, την καπιταλιστική ανάπτυξη σαν διέξοδο στα αδιέξοδα του λαού, τάχθηκε με το υγιές κεφάλαιο και την υγιή εκμετάλλευση των εργαζομένων, λέγοντας ότι «δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ίδιοι, υπάρχει και υγιής επιχειρηματικότητα». Όμως η καπιταλιστική ανάπτυξη γεννά και την ακρίβεια καθώς η αύξηση της ζήτησης διεθνώς αύξησε τις τιμές και ο πληθωρισμός σπάει κόκκαλα σε ΗΠΑ και ΕΕ τσακίζοντας το λαϊκό εισόδημα όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα τα κέρδη των ομίλων μεγαλώνουν σε αντίθεση με τους μισθούς.

Στο ζήτημα της πανδημίας, αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά η συναίνεση που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με το περίφημο «θα λογαριαστούμε μετά», αφού ο Αλ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ζητούσαμε εκλογές», «δεν φέραμε αντίρρηση σε σκληρά μέτρα», αλλά ζητούσε κοινές συσκέψεις υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κοινό υπουργό Υγείας για να εφαρμοστεί από κοινού η πολιτική της περαιτέρω εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Εξήρε τις κυβερνήσεις συνεργασίας σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και σημείωσε ότι αυτή πρέπει να είναι η επιδίωξη, προλειαίνοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα των εκλογών και για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που έτσι κι αλλιώς ως βασική προγραμματική αρχή θα έχει το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και το μοίρασμα των χρημάτων του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιαίτερα σε τομείς όπως η λεγόμενη πράσινη Ενέργεια.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: