Σύλληψη μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη – Ανακοίνωση καταδίκη της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

“Καταγγέλλουμε την ένταση του αυταρχισμού και την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Για “διέγερση σε ανυπακοή” συνελήφθησαν πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι και φοιτητές, επειδή μοίραζαν κάλεσμα για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ τους επιβλήθηκαν και τα τσουχτερά πρόστιμα παραβίασης της καραντίνας παρότι διέθεταν έγγραφα μετακίνησης.

Το νέο αυτό κρούσμα κατατρομοκράτησης ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου καταδικάζει η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, διαμηνύοντας παράλληλα πως το “κίνημα δεν παίρνει άδεια για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του”. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την ένταση του αυταρχισμού και την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά την εισαγγελική κλήτευση της προέδρου της ΕΝΙΘ, τις κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το ΑΠΘ η κυβέρνηση συνέχισε με σύλληψη φοιτητών- μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την κατηγορία για πρόκληση σε διέγερση επειδή… καλούσαν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό τώρα που αποκαλύπτονται οι εγκληματικές της ευθύνες για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία, και εντείνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα με μια σειρά μέτρα (για την κατάργηση του 8ωρου, τον περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο κ.λπ…).

Το Πολυτεχνείο εκφράζει την αγωνιστική διεκδίκηση, την συνέχεια της πάλης που έγινε τότε ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη δικτατορία, για «Ψωμί», δηλαδή για οικονομικά αιτήματα, για «Παιδεία», για καλύτερη μόρφωση, για «Υγεία», όπως και σήμερα, για συνδικαλιστικές ελευθερίες, πολιτικές ελευθερίες, για ζητήματα που σήμερα είναι άκρως επίκαιρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει να μην γίνει φέτος ο γιορτασμός του.

Το κίνημα δεν παίρνει άδεια για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι συλλογικοί φορείς θα γιορτάσουν όπως ξέρουν και όπως έχουν αποφασίσει με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως έχουν κάνει και όλο το προηγούμενο διάστημα με τις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, για την 28η Οκτωβρίου, και την επέτειο του Πολυτεχνείου».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: