Σπύρος Πλάντζος: Το ΚΚΕ είναι έτοιμο, όταν η εργατική τάξη, ο λαός το επιλέξει, να αναλάβει την ευθύνη του σε μια λαϊκή διακυβέρνηση

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου Σπύρος Πλάντζος, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου, αλλά και φίλους του Κόμματος, περιόδευσε στους εργαζόμενους στο οινοποιείο, το εκκοκκιστήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο Επαρχείο Λήμνου, στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ της Μύρινας (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 19 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λέσβου Σπύρος Πλάντζος, μαζί με κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου, αλλά και φίλους του κόμματος, περιόδευσε στους εργαζόμενους στο οινοποιείο, το εκκοκκιστήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στο Επαρχείο Λήμνου, στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και τα ΚΕΠ της Μύρινας.

  Κατά τη διάρκεια της περιοδείας συζητήθηκαν σε θετικό κλίμα οι δράσεις και οι θέσεις του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για το ζήτημα της υγείας και τη στελέχωση του νοσοκομείου και δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, για τις προτάσεις του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών, μεταξύ άλλων και με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους του χρέους προς τις τράπεζες, που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα.

  Ο Σπύρος Πλάντζος είπε μεταξύ άλλων ότι  παρά τις διαφορές τους, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα «μεγάλα». Τσακώνονται για το «ποιος» και «πώς» θα κυβερνήσει, αφού η πολιτική που θα ασκήσουν είναι δεδομένη. Είναι με τα κέρδη των ομίλων και όχι με τις ζωές και τις ανάγκες του λαού. Γι’ αυτό συμφωνούν με τις δεσμεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σημαίνει υπερμνημόνιο για τον λαό μας.

  Το ΚΚΕ, είπε, έχει πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης. Είναι έτοιμο, όταν η εργατική τάξη, ο λαός το επιλέξει, να αναλάβει την ευθύνη του σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, όπου η εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα  είναι στα χέρια του λαού. Πρωταγωνιστές θα είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όχι το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών. Το «ως εδώ» μπορεί να μετατραπεί σε απόφαση αγώνα για τη μόνη προοδευτική διέξοδο, την πάλη για μια άλλη εξουσία και οικονομία που στο επίκεντρό της θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών.

  Κάλεσε του εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις 21 του Μάη για να είναι πιο δυνατή η φωνή τους και την επόμενη μέρα των εκλογών. Γιατί σταθερότητα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώματά του σημαίνει πιο δυνατό ΚΚΕ.

ΤΕ Λήμνου ΚΚΕ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: