Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στο «ανθρώπινο λάθος» φορτώνει τις αιτίες της τραγωδίας η κυβέρνηση

Σε δήλωση συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης – Αλ. Τσίπρας: «Δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες»…

Σε δήλωση συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

Όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται «κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» έσπευσε να δηλώσει, προσπερνώντας ότι η πολιτική της απελευθερωμένης αγοράς, της ιδιωτικοποίησης και του κατακερματισμένου σιδηρόδρομου δημιουργεί το έδαφος για τέτοια εγκλήματα.

Ο ίδιος μίλησε για «διαχρονικές καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα», αποφεύγοντας φυσικά να κατονομάσει την αιτία, δηλαδή το καπιταλιστικό κέρδος που θυσιάζει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Εξάντλησε δε τη συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος με αυτό τον τρόπο ανέλαβε «την αντικειμενική πολιτική ευθύνη».

Ανακοίνωσε ότι μεταβατικός υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλαμβάνει μέχρι τις εκλογές ο Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος θα προχωρήσει στη σύσταση «ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνώμων».

Υποσχέθηκε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δική της δουλειά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ενώ η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων», μοιράζοντας χιλιοειπωμένες δεσμεύσεις που ακούγονται όποτε ο λαός πνίγεται, καίγεται, σκοτώνεται λόγω απουσίας μέτρων και έργων που δεν συμφέρουν το κεφάλαιο. Ο πρωθυπουργός κατέληξε ζητώντας βασικά στοίχιση στις κυβερνητικές κατευθύνσεις λέγοντας ότι «θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία».

«Δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες»…

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο χώρο της τραγωδίας αρνήθηκε να ψελλίσει μια κουβέντα για τους υπαίτιους, αφού σ’ αυτούς φιγουράρει και το κόμμα του που υπηρέτησε με ευλαβική προσήλωση την εγκληματική στρατηγική της απελευθέρωσης.

Ο Αλ. Τσίπρας αρκέστηκε να δηλώσει: «Ζούμε στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης. Ζούμε μία αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους μεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλά νέα παιδιά. Τούτη την ώρα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς μας και πενθούμε δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Θα τα πούμε αυτά στην ώρα τους. Θέλω μόνο να εκφράσω μόνο την βαθύτατη οδύνη και τη συμπαράστασή μου στους συγγενείς των θανόντων αλλά και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: