Σεμίνα Διγενή: “Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, και με περισσότερο κόκκινο χρώμα στην επόμενη Βουλή, μπορεί να ανατραπεί ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων”

Βλέπω τη νέα γενιά να βάζει στο πολιτικό περιθώριο αυτούς που της στερούν το μέλλον, τα όνειρα και την ίδια τη ζωή. Θα κάνει δηλαδή, αυτό που φοβούνται πιο πολύ απ’ όλα. Κι αυτό θα είναι πολύ σπουδαίο! Αληθινά επαναστατικό!

Αναδημοσιεύουμε συνέντευξη που παραχώρησε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, δημοσιογράφος και συγγραφέας στην εφημερίδα «Παροικιακή», της κυπριακής παροικίας του Λονδίνου:

– Σε λίγες μέρες θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Μαθαίνουμε πως επικρατεί αισιοδοξία στο ΚΚΕ, για εντυπωσιακή αύξηση της απήχησής του -ειδικά στους νέους-, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανεβασμένα ποσοστά…

Πράγματι υπάρχει αισιοδοξία. Δεν βάζουμε όμως, αριθμητικούς στόχους. Το θέμα είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται… Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την εκμετάλλευση και «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που πάντα πριν τις εκλογές ξεστομίζονται χωρίς ντροπή.

Δεν θα πέσει στην παγίδα του «μικρότερου κακού», γιατί τώρα πια έμαθε πως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεγαλύτερο κακό. Τα αστικά κόμματα είναι μόνα τους με αυτούς που τσακίζουν τους λαούς και όλοι εμείς, με αυτούς που αγωνίζονται! Με ένα ισχυρό ΚΚΕ, και με περισσότερο κόκκινο χρώμα στην επόμενη Βουλή, μπορεί να ανατραπεί ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων και να μπουν εμπόδια σε όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

– Τι είναι αυτό που σας κάνει να συμπορεύεστε με το ΚΚΕ;

Όπως έχω ξαναπεί, επιλέγω να είμαι με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στον λαό, τους καθαρούς και ασυμβίβαστους, αυτούς που δεν ξεπουλήθηκαν σ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής τους, που δεν μπλέχτηκαν ποτέ σε οτιδήποτε σκοτεινό και βρώμικο, πάω δηλαδή με τους δυνατούς, γιατί η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.

– Πώς κρίνετε το έργο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων;

Με συνέπεια και αποφασιστικότητα, τίναξαν τις ζωές μας στον αέρα! Υπάκουσαν στις εντολές των «θεσμών», ακολουθώντας πολιτικές, ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, των νέων, των συνταξιούχων, όλων μας. Μας τσάκισαν, μας ξεσπίτωσαν, ξεπούλησαν τη χώρα και μας φτωχοποίησαν.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, funds, χαμηλό εργατικό εισόδημα είναι πλέον στην καθημερινότητα του Έλληνα. Έκαναν δηλαδή, άριστα τη δουλειά για την οποία τους επέλεξαν οι «προϊστάμενοί» τους εντός και εκτός συνόρων.

– Ποιές θεωρείτε πως είναι οι βασικές διαφορές των δύο μονομάχων;

Δεν μπορώ να τις εντοπίσω, δεδομένου ότι στα μεγάλα και «χοντρά» ζητήματα συμφωνούν, μιλάμε για υποδειγματική σύμπνοια… Σκεφθείτε μόνο πως π.χ. το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νόμων που έφερε η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων.

Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τα αστικά κόμματα. Γι’ αυτά πρόοδος είναι μια χώρα γονατισμένη και υπόδουλη στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Πρόοδος για μας, είναι να μπορεί ο λαός να ζει αξιοπρεπώς με τα δεδομένα του 21ου αιώνα και όχι με τα «ελάχιστα», να μη δουλεύουν οι άνθρωποι μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς δικαιώματα, να έχουν οι νέοι άνθρωποι δουλειά στον τόπο τους και να μην ξενιτεύονται, να προστατεύονται και να στηρίζονται τα θύματα κάθε είδους κακοποίησης, να μη σκοτώνεται ο κόσμος σε τρένα, φωτιές και πλημμύρες, να μπει φραγμός στους ναζιστές και στους φασίστες, να μην εμπλεκόμαστε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους…

– Η μεγάλη έκπληξη θα έρθει λέτε από τους νέους;

Το πιστεύω, βλέποντας πόσο αποφασιστικά δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους, απαιτώντας δικαίωση για τους νεκρούς των Τεμπών, και την τιμωρία αυτών που υποθηκεύουν τη ζωή τους.

Βλέπω τη νέα γενιά να βάζει στο πολιτικό περιθώριο αυτούς που της στερούν το μέλλον, τα όνειρα και την ίδια τη ζωή. Θα κάνει δηλαδή, αυτό που φοβούνται πιο πολύ απ’ όλα. Κι αυτό θα είναι πολύ σπουδαίο! Αληθινά επαναστατικό!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: