Σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή – Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε όψιμες κινηματικές ευαισθησίες

Θα ήταν απλώς καταγέλαστοι, αν δεν ήταν πολιτικά αδίστακτοι κι επικίνδυνοι.

Θα ήταν απλώς καταγέλαστοι, αν δεν ήταν πολιτικά αδίστακτοι κι επικίνδυνοι.

Αν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος να φανεί αριστερός ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι να συγκριθεί με κάτι σάπιο κι ανοιχτά αντιδραστικό, όπως η Νέα Δημοκρατία, που ως κυβερνών κόμμα, παίζει τον ρόλο της “σοβαρής Χρυσής Αυγής”.

Το αντιδραστικό στίγμα που έσπευσε να δώσει από τους πρώτους κιόλας μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το όργιο καταστολής του τελευταίου διαστήματος, έδωσε πάτημα σε κάποια στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης να βγουν από τις κρυψώνες τους, πουλώντας κινηματικές ευαισθησίες.

Πήγαν στο λιμάνι να υποδεχτούν προσφυγόπουλα, με λούτρινα στρουμφάκια. Φοβού τους Πασόκους και δώρα φέροντες. Ιδίως αν δεν είσαι σε θέση να ξέρεις πως αυτοί έφτιαξαν τη Μόρια και άφησαν άθικτα τα επίγεια κολαστήρια για της γης τους κολασμένους. Έβγαλαν όμως τις απαραίτητες φωτογραφίες για την αυτοπροβολή και διαφήμισή τους, γιατί διαχρονικά όλα για μια πολιτική λεζάντα γίνονται σε αυτήν την πολιτική σκηνή.

Πήγαν το πρωί στην ΑΣΟΕΕ, να καπελώσουν τη φοιτητική κινητοποίηση για το άσυλο, όπως έκαναν (ή απλώς προσπάθησαν) με όλους τους φοιτητικούς αγώνες των τελευταίων ετών -κι ας έχουν μηδενικές δυνάμεις στα Πανεπιστήμια. Τα άκουσαν όμως από τους φοιτητές που ήταν μες στην ΑΣΟΕΕ, και έμεινε απλώς η εικόνα του Φίλη να προσπαθεί αρχικά να φανεί ήρεμος και υπεράνω, για να ξεσπάσει ακολούθως κατά των… “ιδιοκτητών της ΑΣΟΕΕ” -που δεν αναφερόταν μόνο στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς πόσταρε μια αφίσα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που ανακαλύπτει πως υπάρχει απειλή για τη δημοκρατία.

“Ποια δημοκρατία;” θα αναρωτηθεί κανείς. Πάντως όχι αυτή που υπηρετούσε πχ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παπαδημούλης, τέσσερα χρόνια πριν, επί της δικής τους διακυβέρνησης. Τότε δεν απειλούνταν κανένα ιδεώδες και η δημοκρατία τους θριάμβευε…

Βαθιά μέσα του, μπορεί να πιστεύουν πως αν ήταν ακόμα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κινδυνεύαμε με πραξικόπημα, όπως αυτό που γίνεται στη Βολιβία.

Η διαφορά βέβαια είναι πως η Βολιβία του Μοράλες δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Σε αντίθεση με την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγύριζε για τις καλές της σχέσεις με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μην αφήνεις ποτέ όμως μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει ένα έτοιμο συμπέρασμα.

Και ποιος αστός πολιτικός έχασε την ντροπή του, για να την βρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: