Σ. Βούλτεψη: “Ο τουρίστας δεν είναι απλώς τουρίστας. Φέρνει χρήματα στη χώρα. Άρα πρέπει να κάνουμε κάποια θυσία..”

Με τον πιο ωμό, κυνικό τρόπο, η Βούλτεψη παραδέχεται ότι υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Οι τουρίστες έχουν προτεραιότητα γιατί φέρνουν λεφτά, οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν θυσίες και να υποστούν περιορισμούς στη μετακίνησή τους…

Δε βρέχει, μας φτύνουνε. Και την ίδια ώρα τα μάτια τους κάνουν ευρώ και δολάρια -και πλαστικές κάρες, δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Και δεν έχουν πρόβλημα να μας το πουν κατάμουτρα, γιατί νιώθουν πως έχουν το ακαταλόγιστο και δεν τους απειλεί τίποτα.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική της εμφάνιση, στην εκπομπή “Χωρίς χρώμα” στο ΑΡΤ, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη εξέφρασε με τον πιο ωμό, κυνικό τρόπο τη φιλοσοφία της κυβέρνησης, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και του ανοίγματος του τουρισμού.

Η δημοσιογράφος Ελευθερία Κοσμοπούλου σημειώνει το ζήτημα με τις διακρίσεις και τα διαφορετικά σταθμά που επικρατούν για τις μετακινήσεις των τουριστών.

Έχει προκύψει ένα θέμα με τις μετακινήσεις των τουριστών, ότι θα έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων, τους τουρίστες που θα κινούνται ελεύθερα και τους δικούς μας πολίτες, τους εμβολιασμένους, που δε θα μπορούν να κινηθούν.

Η απάντηση της Βούλτεψη ξεπερνά τη μέση φαντασία και δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να εκπλαγεί με τον κυνισμό της ή να την συγχαρεί για την ωμή της ειλικρίνεια.

Τι λένε κάποιοι; Εγώ δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου στην εξοχή και μπορεί να έρθει ο τουρίστας. Ο τουρίστας δεν είναι απλώς τουρίστας. Είναι αυτός που φέρνει χρήματα στη χώρα. Άρα πάντα πρέπει να κάνουμε κάποια θυσία. Δεν το κάνει για τον εαυτό του… (;!)

Όταν η δημοσιογράφος τολμά να της επισημάνει ότι υπάρχει και ο εσωτερικό τουρισμός, η Βούλτεψη συνεχίζει:

-Καλά τώρα, αφήστε να έρθει ο εξωτερικός και βλέπουμε με τον εσωτερικό.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συζήτηση (που ξεκινά από το επίμαχο σημείο) στο παρακάτω βίντεο.

Και εδώ απομονωμένο το επίμαχο σημείο.

Με άλλα λόγια: Οι τουρίστες μπορούν να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα και να πάνε όπου θέλουν χωρίς περιορισμούς, γιατί φέρνουν χρήματα στη χώρα και αυξάνουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ενώ ο απλός κόσμος που θέλει να πάει στο εξοχικό του, δε φέρνει αντίστοιχο κέρδος και θα υποστεί τους περιορισμούς μετακίνησης για τη διασπορά του κορονοϊού.

Covid is a state of mind. Και βασικά εξόχως ταξικό ζήτημα -ως προς τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισής του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
2 Σχόλια

Κάντε ένα σχόλιο: