Ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο;

Τον τόπο αυτόν τον κυβερνούνε μαφιόζοι, λαθρέμποροι, κουμπουροφόροι, κερδοσκόποι, τοκογλύφοι. Με μια φράση, η αστική τάξη, που συνδυάζει αρμονικά όλες τις παραπάνω ευγενείς ιδιότητες. με τη βοήθεια του πολιτικού, υπαλληλικού της προσωπικού και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η Εφημερίδα των Συντακτών -που συνήθως μπερδεύεται και δρα σαν Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- αναρωτιέται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο: ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.

Την απάντηση τη δίνει εμμέσως το ίδιο το πρωτοσέλιδο και το φωτομοντάζ, με τους καπιταλιστές-ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ να παίζουν σύστημα τέσσερις γωνίες: Σαββίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μελισσανίδης. Στη μέση προβάλλεται μια συνέντευξη του ΓΓΑ, Γ. Βασιλειάδη. Θα μπορούσε όμως να είναι ο Τσίπρας, σε ρόλο Καραμανλή της εποχής μας να αναρωτιέται “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο” και να υπονοεί, σαν Ανδρέας της εποχής μας, πως τον πολεμάνε τα μεγάλα συμφέροντα, που υπονομεύουν το κυβερνητικό του έργο, όπως έκανε κάποτε το παλάτι με τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι πρόσφατα στο κυβερνητικό στρατόπεδο ανακάλυψαν ότι δεν έχουν πάρει την εξουσία, απλώς την κυβέρνηση -που τι να σου κάνει κι αυτή…

Επειδή όμως το δούλεμα πέφτει σύννεφο και ίσως δούμε σε επόμενο πρωτοσέλιδο πως ζούμε στις ακυβέρνητες πολιτείες του Τσίρκα και του Τσίπρα, ας δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημα: τον τόπο αυτόν τον κυβερνούνε μαφιόζοι, λαθρέμποροι, κουμπουροφόροι, κερδοσκόποι, τοκογλύφοι. Με μια φράση, η αστική τάξη, που συνδυάζει αρμονικά όλες τις παραπάνω ευγενείς ιδιότητες. Και το κάνει με τη βοήθεια του πολιτικού, υπαλληλικού της προσωπικού και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αυτής δηλαδή, που με επικεφαλής τον “αποφασισμένο Τσίπρα” καθαρίζει τους βαρόνους της τηλεόρασης και του ποδοσφαίρου, όπως μας πληροφορεί μια άλλη εφημερίδα του κυβερνητικού στρατοπέδου, που πάει… “κόντρα σε όλους, κόντρα σε όλα”. Ακόμα και στην κοινή λογική.

Δε διευκρινίζεται αν ο Αλέξης θα πάρει σκούπα και φαράσι, διώχνοντας τους καπιταλιστές, όπως ο Λένιν στην περίφημη αφίσα με την υδρόγειο. Αλλά τέτοια ρίγη συγκίνησης, τόση πολιτική ανατριχίλα, είχαμε να νιώσουμε από τις -εξίσου περίφημες- κόκκινες γραμμές του Κουβέλη. Ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο κυβερνών κόμμα για να δώσει την τεχνογνωσία του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: