ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Έξω η Ελλάδα από τους επικίνδυνους για το λαό μας πολεμοκάπηλους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς

Οι αγωνιστές της ΕΑ, φίλοι και Απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, με τις μνήμες και την πείρα από τη δράση των Άγγλων ιμπεριαλιστών συμμάχων των αστών, που μαζί ματοκύλησαν το λαό το Δεκέμβρη του 1944, αλλά και στη συνέχεια με τους Αμερικάνους που έκαιγαν τους μαχητές του ΔΣΕ με τις βόμβες ναπάλμ, καλούνται να καταδικάσουν τα σχέδια αυτά

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας, «καταγγέλλει, για μια ακόμη φορά την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ. Την εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό του Ευρωατλαντικού στρατοπέδου (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ), αλλά και την αναθέρμανση των διεργασιών για τις ΝΑΤΟικής κοπής “διευθετήσεις” στην περιοχή που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, που εγκαινίασε τον 4ο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ – Ελλάδας, ο οποίος ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιείται επί ΝΔ».

Όπως αναφέρει, «ο Ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τέτοιες συναντήσεις και τον Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ -ΕΛΛΑΔΑΣ, παρά μόνο πολεμικούς κινδύνους σε βάρος του, καθώς το μόνο που τους απασχολούν είναι πώς να προωθήσουν τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαών.

Οι εργαζόμενοι, ο Ελληνικός λαός γενικότερα και ειδικότερα οι αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, φίλοι και Απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, με τις μνήμες και την πείρα από τη δράση των Άγγλων ιμπεριαλιστών συμμάχων των αστών, που μαζί ματοκύλησαν το λαό το Δεκέμβρη του 1944, αλλά και στη συνέχεια με τους Αμερικάνους που έκαιγαν τους μαχητές του ΔΣΕ με τις βόμβες ναπάλμ, καλούνται να καταδικάσουν τα σχέδια αυτά και να εντείνουν την επαγρύπνηση τους για να μην περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παλεύουμε για καμιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καμιά συμμετοχή. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές Βάσεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Δεν διαλέγουμε κανέναν ιμπεριαλιστή -ληστή. Έξω από ΝΑΤΟ-ΕΕ με το λαό πρωταγωνιστή».

«Ενόψει των εκλογών ο λαός μας να καταδικάσει τόσο την ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα που με τη συμφωνία τους εμπλέκουν τη χώρα μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και παζάρια. Να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ που παλεύει σταθερά ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αγώνας που είναι μονόδρομος για το λαό», καταλήγει.

 

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: