Παρέμβαση του ΚΚΕ στη ΓΑΔΑ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: “Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από τις διαμαρτυρίες για την απρόκλητη αστυνομική βία”.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 11 προσαγωγές, για να στηρίξει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα και τα τριάντα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς (μαζί με μερικές αρκούδες, όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες).

Το ΚΚΕ ζητά να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι προσαχθέντες, με παρέμβαση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη στη ΓΑΔΑ, όπου και έχουν μεταφερθεί. Μαζί του είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Άγγελος Βρεττός, που είναι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη Νέα Σμύρνη.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει πως η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση της ΝΔ. Το κείμενο έχει αναλυτικά ως εξής.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από τις διαμαρτυρίες για την απρόκλητη αστυνομική βία.

Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.»

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του: Δε θα μας κλείσουν το στόμα με αστυνομία και τρομοκρατία! Και συνεχίζει με κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια για την ημέρα της γυναίκας, για να σπάσουμε την τρομοκρατία και τη σιωπή, τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης και της ανισοτιμίας.

«Όλες αυτές τις μέρες που ο εργαζόμενος λαός δεινοπαθεί, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα διοικητικό μέτρο απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία για την προστασία της υγείας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν δεκάδες νεκροί από τον κορονοιό, ακόμα και μέσα στους χώρους δουλειάς. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας να αγκομαχά από τις ελλείψεις και τα κενά, η κυβέρνηση παζαρεύει τα κρεβάτια με τους κλινικάρχες έναντι αδράς αμοιβής.

Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία.

Οι μάσκες έχουν πέσει! Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρεσέντο βίας απέναντι σε εργάτες, φοιτητές και στις γειτονιές με την προστασία της υγείας!

Ως εδώ!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Όλες και όλοι αύριο στις 5:30μμ, στα Προπύλαια!

Σπάμε την καταστολή και την τρομοκρατία!

Τιμάμε την 8η Μάρτη, την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» σπάζοντας τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας.»

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: