Παρέδωσαν το Μουσείο των Κορυσχάδων σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Κόκκαλη – Α. Γκλέτσο) για εκδήλωση σχετικά με τα «χρηματοδοτικά εργαλεία του Local Green Deal»!!!

ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι «οι αξίες και οι αγώνες δεν είναι παράσημα που μεταβιβάζονται από παππού σε εγγονό, ούτε οι χορηγίες δίνουν δικαιώματα ιδιοκτησίας στα εμβληματικά μνημεία των λαϊκών αγώνων – Το Μουσείο των Κορυσχάδων ανήκει στο λαό και ο χαρακτήρας του θα περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο»

Την παραχώρηση του Μουσείου των Κορυσχάδων, που για περίπου δύο χρόνια είναι κλειστό για ανακαίνιση, σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για εκδήλωση σχετικά με τα «χρηματοδοτικά εργαλεία του Local Green Deal», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.  «Ε, όχι και μπίζνες ΑΠΕ στο Μουσείο των Κορυσχάδων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει, «δύο χρόνια τώρα το Μουσείο των Κορυσχάδων, ίσως το πιο σημαντικό τοπόσημο της Εθνικής Αντίστασης στην Ελλάδα, παραμένει κλειστό για να ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του. Ως ΚΚΕ έχουμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα, αισθητικό και όχι μόνο, της ανακαίνισης. Ωστόσο, δύο χρόνια τώρα με ανακοινώσεις, με παραστάσεις στο Δήμο, με επερωτήσεις στη Βουλή ζητάμε να ανοίξει άμεσα το Μουσείο, γιατί αποτελεί μνημείο – κιβωτό της ιστορικής μνήμης του λαού μας».

Έτσι, τονίζει ότι «δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι ενώ το Μουσείο παραμένει κλειστό, ο Δήμαρχος Καρπενησίου θα το παραχωρούσε για εκδήλωση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Κόκκαλης-Α. Γκλέτσος) για εκδήλωση για τα “χρηματοδοτικά εργαλεία του Local Green Deal”!!! Με πρόσχημα δηλαδή τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που η ίδια η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση δημιουργούν με την πολιτική τους, έρχονται να στήσουν νέες μπίζνες με εταιρείες ΑΠΕ στρώνοντας τον δρόμο για την καταστροφή και του ευρυτανικού περιβάλλοντος με την επέλαση των φωτοβολταϊκών, των ανεμογεννητριών, των υδροηλεκτρικών σε κάθε ποτάμι και ρέμα. Δεν θέλουν να σώσουν τον πλανήτη. Να αυγατίσουν τα κέρδη των καρχαριών της ενέργειας επιδιώκουν». «Και για να το κάνουν αυτό δεν θα διστάζουν να καταστρέψουν και το παρθένο περιβάλλον μας, που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τα παιδιά μας και πηγή πλούτου για την περιοχή, αν αξιοποιηθεί ήπια σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων», προσθέτει.

Υπογραμμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι «οι αξίες και οι αγώνες δεν είναι παράσημα που μεταβιβάζονται από παππού σε εγγονό, ούτε οι χορηγίες δίνουν δικαιώματα ιδιοκτησίας στα εμβληματικά μνημεία των λαϊκών αγώνων». Και αυτό αφού «το Μουσείο των Κορυσχάδων ανήκει στο λαό και ο χαρακτήρας του θα περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο». Όσο για «τον κ. Γκλέτσο, καταλάβαμε τι είδους “ανάπτυξη” έχει στο πρόγραμμά του» συμπληρώνει.

Τονίζει τις βαριές ευθύνες του δημάρχου Καρπενησίου και όπως λέει «ας μη το παίζει “αθώα περιστερά” αφού από χρόνια είναι δηλωμένη η πρόθεσή του να αλλάξει τον χαρακτήρα του Μουσείου έτσι ώστε να λειτουργεί ανταποδοτικά». Τέλος, καλεί το λαό της Ευρυτανίας να απαιτήσει να ανοίξει τώρα το Μουσείο των Κορυσχάδων, αναβαθμισμένο, με σύγχρονες υποδομές και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και το λαό της περιοχής να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. «Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ θα είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή» ξεκαθαρίζει η ΚΟ Ευρυτανίας.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: