Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών – Για την άσκηση Ηνίοχος 2021

Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα με κυβερνητικά επιχειρήματα τώρα της Ν.Δ. χτες του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συμμάχους της χώρας μας.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας –Δυτικής Αχαΐας, ως αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει τη διεξαγωγή της αεροπορικής άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» που γίνεται  από 12 έως 22 Απρίλη στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και την 117 ΠΜ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή και της αεροπορικής βάσης του Άκτιου.

Στην άσκηση αυτή συμμετέχουν ένοπλες δυνάμεις από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα με κυβερνητικά επιχειρήματα τώρα της Ν.Δ. χτες του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συμμάχους της χώρας μας.

Η ιστορία μάς αποκαλύπτει ότι οι δήθεν σύμμαχοι δεν κόπτονται για τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά για τα δικά τους συμφέροντα όπου γης και εδώ για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο, (ΑΟΖ, έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμοι μεταφοράς τους κ.λ.π.) Αιγαίο, Ιόνιο, Βαλκάνια.

Η άσκηση αυτή είναι πρόβα πολέμου στα πλαίσια των στρατηγικών σχεδιασμών και της αναβάθμισης των αμερικανονατοϊκών βάσεων και υποδομών. Η Ελλάδα μετατρέπεται ολόκληρη σε πολεμικό ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών, γίνεται χώρος νέων τεράστιων στρατιωτικών υποδομών των ΗΠΑ και μαγνήτης για καταστρεπτικά χτυπήματα-αντίποινα μέσα στον ανταγωνισμό των Ιμπεριαλιστών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει νατοϊκές αποστολές έξω από τη χώρα, συμμετέχει σε πολεμικές ασκήσεις, υποτάσσει τις στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2021” εξυπηρετεί επίσης την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή της Αν. Μεσογείου για τους επιχειρησιακούς – πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να ανακοπεί η Ρωσική και Κινέζικη παρουσία στην περιοχή, στο έδαφος του οξύτατου ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας – Κίνας.

Η άσκηση συνδέεται και με τα σενάρια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο, τις νέες στρατιωτικές Νατοϊκές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη όπου αποβιβάζονται και μετακινούνται προς τα Ρωσικά σύνορα δεκάδες χιλιάδες στρατού και πολεμικού υλικού των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες τοποθεσίες της χώρας, είναι πρόβα για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στους θανάσιμους για το λαό μας Ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση, σε μία περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για νατοϊκές ανάγκες και εξοπλισμούς την ίδια ώρα που εντείνεται η επίθεση της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία στην υγεία, στις κοινωνικές ανάγκες και στα λαϊκά δικαιώματα ακόμα και μέσα σε πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον λαό και τους μαζικούς φορείς του να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την πολιτική της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως είναι και  η άσκηση «Ηνίοχος 2021». Να αγωνιστούμε για:

  • -Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • -Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο
  • -Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • -Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι βάσεις που εμφανίζονται σαν μανιτάρια σε όλη τη χώρα
  • -Για καμιά συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • -Για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • -Για αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Πάτρα, Απρίλης 2021
Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας –Δυτικής Αχαΐας

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση Επιτροπών Ειρήνης Ηλείας & Πρέβεζας για την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2021

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: