Όταν ο Τσίπρας… “γέμισε” το ΣΕΦ

Αν το “όταν έκλαψε ο Νίτσε” είναι μυθιστόρημα, το “όταν ο Τσίπρας γέμισε το ΣΕΦ” πλησιάζει την επιστημονική φαντασία…

Γέμισαν (;) το κλειστό του Γαλατσίου με πούλμαν από όλη τη χώρα και χάρηκαν.
Γέμισαν ένα κλειστό στην Καλαμάτα και καμάρωναν. Δε χρειάστηκε να κανουν και το σκηνοθετικό κόλπο της Θεσσαλονίκης, όπου η εξέδρα του Τσίπρα μπαίνει στη μέση της κεντρικής σάλας, λες και θα γίνει τζάμπολ, για να μη φαίνονται πίσω οι άδειες κερκίδες.

Τώρα ήρθε η ώρα να γεμίσουν και το ΣΕΦ. Όπως τότε στο Συνέδριο, που είχαν 3.οοο εκλεγμένους αντιπροσώπους (!), τους έβαλαν σε μια γωνιά-πέταλο κι η κάμερα έδειχνε πάντα την ίδια λήψη, λες και είχε πιαστεί ο λαιμός της και δεν μπορούσε να γυρίσει από την άλλη πλευρά.

Εν τω μεταξύ, τη στιγμή της παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που παρουσίαζε η κεντρική σάλα του ΣΕΦ ήταν κάπως έτσι, σαν αγώνας κεκλεισμένων των θυρών.

Και οι Συριζαίοι πανηγύριζαν για την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, ότι χρειαζόταν άλλη μία για να τους χωρέσει, μιλώντας για ένα χώρο που παίρνει μετρημένες 950 θέσεις. Κι αγνοώντας (;) πως η φράση “μεγαλειώδης συγκεντρωση στο ΣΕΦ” έχει άλλο μέτρο σύγκρισης…

Ο Πέτρος Κόκκαλης, που δεν πρέπει να είχε ξαναδεί ποτέ τόσο κόσμο μαζεμένο στο ΣΕΦ (ή στο Καραϊσκάκη απέναντι), ύψωνε στον αέρα το ροζιασμένο χέρι του, με την προλεταρική γροθιά του σφιχτή κι αποφασμένη.

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

Και ο Τσίπρας τιμούσε με ένα σαρδάμ το πνεύμα του σημιτικού ΠΑΣΟΚ -που ήταν κι αυτό εκεί- παρουσιάζοντας μια “ντριμ λιγκ” υποψηφίων, χωρίς να μπορεί να θαυμάσει ζωντανά την ομάδα-όνειρο των Συριζοτρόλ, που σκορπούσαν σάλια στις οθόνες, σε μια άτυπη άμιλλα πολιτικού χατζηαβατισμού.

Ξαφνικά η μουσμουλιά πως “ο Τσίπρας γέμισε το ΣΕΦ” δεν ήταν ό,τι χειρότερο είχαμε δει κι ακούσει εκείνη τη βραδιά.

Υγ: ο Τσίπρας χρειάστηκε να διορθώσει μάλιστα το αριστερό κοινό του, που δε φώναζε καν σωστά τα ντούρα αντικαπιταλιστικά συνθήματα που περιλαμβανε το πρόγραμμα:

-Άλλος ένας κόσμος είναι εφικτός.
-Όχι σύντροφε. Ένας άλλος κόσμος…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: