Ο Θ. Παφίλης αφιερώνει με φωτό στη Βουλή: “Στο Βιετνάμ οι συμμάχοι σας των ΗΠΑ έτρεχαν να φύγουν με ελικόπτερα! – Κλείστε θέση από τώρα!”

“Είναι παλιά φωτογραφία, αλλά είναι εικόνα του μέλλοντος. Είναι όταν αποχωρούσαν οι Αμερικάνοι από τη Σαϊγκόν και το Βιετνάμ ξεφτίλισε τους συμμάχους σας, που έτρεχαν να φύγουν με ελικόπτερα. Θα σας συνιστούσα, επειδή είναι λίγες οι θέσεις, να κλείσετε από τώρα…”

Ο Θανάσης Παφίλης έδωσε ένα μικρό ρεσιτάλ στη Βουλή, στην ομιλία του για την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, ενώ κράτησε το καλύτερο για το τέλος, καλώντας κυβερνώντες και λοιπούς φίλους του ΝΑΤΟ από την αντιπολίτευση, να κλείσουν θέση από τώρα, γιατί σύντομα θα φύγουν τρέχοντας με ελικόπτερα, όπως έγινε στο παρελθόν με τους Αμερικανούς συμμάχους τους στο Βιετνάμ, πριν από κάποια χρόνια.

Νωρίτερα ο Παφίλης είχε καταρρίψει τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η συμφωνία για τις βάσεις είναι αμυντική, λες και ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το ’99, η επέμβαση στο Ιράκ και τόσες άλλες έγιναν γιατί πχ οι Γιουγκοσλάβοι είχαν φτάσει έξω από τη Νέα Υόρκη.

Άμυνα ήταν στο Ιράκ, στη Συρία, στην Υεμένη;

Αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα με τόσες βάσεις είναι χώρα φιλίας ή προκεχωρημένο πολεμικό φυλάκιο των ΗΠΑ. Στάθηκε στη συνέντευξη του Πάιατ, που με ωμή και αφοπλιστική ειλικρίνεια συνόψισε πιστά τους λόγους και το νόημα ύπαρξης αυτών των βάσεων. Σχολίασε πώς το ΚΙΝΑΛ έφτασε στο σύνθημα “Ζήτω οι βάσεις του θανάτου…”.

Έτσι “έφυγαν” οι βάσεις που έμειναν και όλες οι λειτουργίες της Νέας Μάκρης μεταφέρθηκαν στη Σούδα.

Συνέχισε με την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει το 120 με άριστα το 100. Μιλάει από τα αριστερά και βγαίνει από τα δεξιά, και κρύβει τις βάσεις που πρόσφερε από κυβερνητικές θέσεις στις ΗΠΑ, λειτουργώντας τες πριν καν υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες.

Όταν δίνατε την Αλεξανδρούπολη, τι νομίζατε ότι θα κάνουν εκεί; Τη νέα Ντίσνεϊλαντ…

Θύμισε τι έκαναν οι “φίλοι” των ΗΠΑ, που είναι στη Σούδα -σε απόσταση βολής-, στα Ίμια και όταν παραβιάζεται ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας.

Πότε προστάτεψαν αλήθεια την Ελλάδα από τις απειλές; Εκτός και αν εννοείτε άλλα πράγματα.

Στο τέλος έκανε και μια ιστορική αναφορά, για μια εικόνα που έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι εικόνα του μέλλοντος!

Έχουμε συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας και του συσχετισμού δυνάμεων. Μετά τις ανατροπές, ξεπήδησαν ιμπεριαλιστικά κέντρα και σήμερα είμαστε στη φάση που ξαναμοιράζεται ο κόσμος. Σε αυτή την κρίσιμη φάση, δύο είναι οι επιλογές. Ή με τους δολοφόνους ή με τους λαούς, που σκοτώνονται για του αφέντη το φαΐ και πληρώνουν τη νύφη. Μέση λύση δεν υπάρχει, δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”. Εμείς λοιπόν είμαστε με τους λαούς, που γράφουν την ιστορία. Οι λαοί πιέζονται, αλλά θα ξεσπάσει η καταιγίδα και η θύελλα και θα ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Και έκλεισε αφιερώνοντας τη φωτογραφία με τους Αμερικανούς που έφευγαν με τα ελικόπτερα από τη Σαϊγκόν.

Φεύγοντας από το βήμα, θα ήθελα να σας δώσω από μια φωτογραφία, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Είναι παλιά, αλλά είναι εικόνα του μέλλοντος. Είναι όταν αποχωρούσαν οι Αμερικάνοι από τη Σαϊγκόν και το Βιετνάμ τσάκισε, ξεφτίλισε τους συμμάχους σας, που έτρεχαν να φύγουν με ελικόπτερα. Θα σας συνιστούσα, επειδή είναι λίγες οι θέσεις, να κλείσετε από τώρα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: