Νίκος Σοφιανός: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει τη χώρα στον γύψο. Ε, αυτό δε θα περάσει!

Το ΚΚΕ θέλει να γιορτάσει και θα γιορτάσει την εξέγερση του Νοέμβρη. Πλέον γίνεται φανερό ότι χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τον covid για την αύξηση της καταστολής. Ε, αυτό δε θα περάσει! Δε θα βάλουν στον γύψο το δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν και να διαδηλώνουν με όλα τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα απευθυνόμενοι σε ένα κόμμα που έχει αποδείξει στην πράξη ότι τηρεί όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Ο Νίκος Σοφιανός μίλησε παρενέβη σήμερα το πρωί σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, μιλώντας για την πρωτοβουλία του ΚΚΕ με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων.

Δε μιλάμε μόνο για το Πολυτεχνείο. Μιλάμε για μια απροκάλυπτη κίνηση, νέο μνημείο αυταρχισμού, που προσπαθεί να βάλει στον γύψο όλη τη χώρα. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση της κυβέρνησης υπάρχει ένα κείμενο με εκατοντάδες -και θα γίνουν χιλιάδες- υπογραφές αιρετών, πολιτικών, καλλιτεχνών, πανεπιστημιακών, που συνυπογράφουν οι ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ-25, για να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που δηλώνει πως έπεσε έξω και έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, αλλά θέλει να τις μεταθέσει.

Στο σημείο αυτό τόνισε την υποκρισία της κυβέρνησης που θέλει να μεταθέσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στην Πορεία του Πολυτεχνείου.

Η μεγάλη τεράστια πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης δεν κρύβεται. Είναι υπόλογη για τον πολύμηνο αποκλεισμό που ζούμε, τους νεκρούς συμπολίτες μας, την αθλιότητα στο σύστημα δημόσιας υγείας και τα σχολεία που έκλεισαν, τα Πανεπιστήμια που έχουν ένα χρόνο να ανοίξουν. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν η κυβέρνηση προέτασσε τις ανάγκες του λαού μας και όχι του κεφαλαίου.

Συμπλήρωσε μάλιστα την υποκρισία των αρχών, καθώς “η απόφαση που πήρε η αστυνομία παραβιάζεται καθημερινά στα λεωφορεία και τις συγκοινωνίες“. Και συνέχισε αντικρούοντας τα… “ερωτήματα” των δημοσιογράφων-παρουσιαστών, που αναπαρήγαγαν την κυβερνητική γραμμή.

Το ΚΚΕ θέλει να γιορτάσει και θα γιορτάσει την εξέγερση του Νοέμβρη. Μπορούμε να κυκλοφορούμε με μάσκα, κρατώντας αποστάσεις και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Προηγουμένως δείξατε μια συνάθροιση με τον Πατούλη στη Βουλιαγμένη. Είδατε πώς ήταν εκεί; Πλέον και για τον πιο ανυποψίαστο γίνεται φανερό ότι χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα τον covid για να θωρακίσουν μια πολιτική με την αύξηση της καταστολής. Ε, αυτό δε θα περάσει! Δεν μπορούν να απαγορεύσουν, να βάλουν στον γύψο το δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν και να διαδηλώνουν με όλα τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα απευθυνόμενοι σε ένα κόμμα που έχει αποδείξει στην πράξη ότι τηρεί όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

Απάντησε μάλιστα και στο ερώτημα που τέθηκε εκ του πονηρού, γιατί δεν είχε παρόμοια στάση το ΚΚΕ και σε άλλες εθνικές επετείους, όπως της 28ης Οκτωβρίου, όταν αναβλήθηκαν οι παρελάσεις-μαζικές εκδηλώσεις.

Την 28η Οκτωβρίου τη γιορτάσαμε, με ιστορικούς περιπάτους σε ιστορικά μνημεία με ιστορική συμβολική αξία.

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ. τέλος, σχολίασε.

Η πρώτη πρωτοβουλία που πρέπει να παρθεί από την κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω την άθλια απαγόρευση. Εμείς είπαμε ότι όχι απλά συμφωνούμε, αλλά τηρούμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το έχουμε αποδείξει σε όλες τις διαδηλώσεις μας. Το ερώτημα είναι: θα δεχτούμε στο όνομα του κορονοϊού τον αποκλεισμό από μια κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες; Ο καθένας παίρνει στο πλαίσιο αυτό τη δική του ευθύνη, μιλάει πολιτικά και κρίνεται από αυτό.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: