Νίκος Σοφιανός: Δεν μπορεί στην ΕΕ όλα να κινούνται ελεύθερα εκτός από τους ανθρώπους (Audio)

“Στις εκλογές ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για σερίφη” είπε ο Σοφιανός, μιλώντας για μια σειρά ζητήματα στο debate του Real με τους υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας.

Μετά το debate των υποψηφίων δημάρχων στον Ιανό, προχτές έγινε μια αντίστοιχη πολιτική συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, με τους υποψήφιους να καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά θεματικών, όπως η ασφάλεια, τα ναρκωτικά, η καθαριότητα, οι ΜΚΟ και το μέτωπο ενάντια στη χρυσή αυγή.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός είπε πως στις εκλογές ψηφίζουμε για δήμαρχο και όχι για σερίφη. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα των σκοτεινών σημείων της πόλης με την ελλιπή ηλεκτροδότηση και την υποστελέχωση της αντίστοιχης υπηρεσίας. Τόνισε πως το πρόβλημα για τις πιάτσες στην Αντωνιάδου (ΑΣΟΟΕ) και Μασσαλίας (Νομική) δεν έχει να κάνει με το Πανεπιστημιακό Άσυλο ή τις καταλήψεις, που κάποιοι αντιμετωπίζουν ως παραβατικό φαινόμενο και όχι ως μορφή αγώνα. Και σχολίασε το ζήτημα του σύγχρονου φακελώματος από κάμερες, κινητά κοκ, καθώς και το ρόλο που καλείται να παίξει, ως μηχανισμός καταστολής και όχι προστασίας, η αστυνομία.

Αναφέρθηκε στην αποτυχία της πολιτικής της “μείωσης της βλάβης” των ναρκωτικών και τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης, που ουσιαστικά νομιμοποιούν την πιάτσα και τους εμπόρους, καθώς και στην αδιαφορία του Δήμου για το κομμάτι της πρόληψης και τη συνεργασία με στεγνά προγράμματα.

Σχολίασε το πρόβλημα της καθαριότητας, τις πανάκριβες -αλλά αναποτελεσματικές- υπηρεσίες που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, παράλληλα με τη δραματική μείωση των εργαζόμενων στην αποκομιδή και τον οδοκαθαρισμό, αλλά και στο παράδειγμα των εργολάβων στο Πεδίο του Άρεως, που κερδοσκοπούν χωρίς να λύνουν προβλήματα. Μίλησε επίσης για το χοντρό παιχνίδι που παίζεται στην ανακύκλωση -που είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό ιδιωτική- και την εταιρία που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους.

Στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν ποτέ με τη χρυσή αυγή και τον Η. Κασιδιάρη, απάντησε πως δεν υπάρχει καμία ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία που πρέπει να απομονωθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, μίλησε για τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, τις ΣΔΙΤ και το πάρτι που έχουν στήσει οι ΜΚΟ, αλλά και καταλήψεις “αλληλέγγυων” σε ακατάλληλους χώρους. Έκανε ειδική μνεία στους εννιά υποψήφιους μετανάστες δεύτερης γενιάς που είναι στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΣΥ στο Δήμο Αθηναίων, αλλά και στο οξυμένο πρόβλημα του εγκλωβισμού των προσφύγων σε άθλιους χώρους διαβίωσης. Έκλεισε με την χαρακτηριστική ατάκα: δεν μπορεί στην ΕΕ όλα να κινούνται ελεύθερα εκτός από τους ανθρώπους…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: