“Μπήκαν στην πόλη οι κομμουνιστές…” – Για “εισβολή στην Ακρόπολη” (!) κάνει λόγο η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ!

Μπήκαν στην (Ακρο)πολη οι εχθροί…

Μπήκαν στην πόλη -ή μάλλον στην Ακρόπολη- οι εχθροί.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, η σημερινή συμβολική κινητοποίηση των κομμουνιστών στην Ακρόπολη -που σημειωτέον έγινε πριν την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του χώρου και δεν εμπόδισε στο παραμικρό κανέναν τουρίστα να τον επισκεφτεί- δεν ήταν τίποτα άλλο παρά… εισβολή με λοστούς, σημαίες και πανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει τα εξής.

«Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 07:00 π.μ., πριν από την έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για το κοινό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό με συνθήματα «όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μία ώρα αργότερα, συντεταγμένα, με αναφώνηση συνθημάτων, υπό τη συνεχή εποπτεία του φυλακτικού προσωπικού του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτούργησε κανονικά για το κοινό».

Δεν ξέρουμε τι οδηγεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να επιλέγει συγκεκριμένους όρους που προκαλούν πολεμικούς συνειρμούς -πχ με τον εισβολέα Πούτιν. Αυτό που ξέρουμε με σιγουριά, ωστόσο, είναι πως οι εκάστοτε υπουργοί Πολιτισμού -και οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν- δεν έχουν βγάλει άχνα για την οργανωμένη μαζική εισβολή “χορηγών” και ιδιωτικών συμφερόντων που μυρίστηκαν ψητό στον βράχο της Ακρόπολης και στην πραγματικότητα διευθύνουν – οργανώνουν την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με το νομοσχέδιο που τους μετατρέπει σε ΝΠΔΔ.

Προφανώς ο βράχος της Ακρόπολης παύει να είναι ιερός όταν μιλάμε για την “εμπορική αξιοποίησή” του, δηλαδή για το επιχειρηματικό κέρδος, και μολύνεται-βεβηλώνεται μόνο από πολιτικά συνθήματα υπέρ της ειρήνης…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: