“Μην αγγίζετε τα παιδιά! Εσείς μας κολλάτε κορονοϊό!” – Ο ΓΓ του ΚΚΕ όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε αυτό που κανείς αστός πολιτικός αρχηγός δε θα έκανε. Μπήκε μπροστά και “τσαλακώθηκε” για να σώσει τους συντρόφους του!

Χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόλαβε να τα κάνει όλα.
Και στην Πρεσβεία διαδήλωσε και στεφάνι στο ΕΑΤ-ΕΣΑ κατέθεσε. Είχε πρόγραμμα…

Αλλά δεν είναι τέτοιο το νόημα της ανάρτησης -ας πούμε, πανυγηρικό.
Η στιγμή που χαρήκαμε περισσότερο τον Δ. Κουτσούμπα είναι όταν έκανε αυτό που κανείς άλλος πολιτικός αρχηγός δε θα έκανε: μπήκε μπροστά και “τσαλακώθηκε” για να σώσει τους συντρόφους του.

Πήρε από πίσω τους αστυνομικούς που άρπαξαν αδικαιολόγητα έναν σύντροφο. Προσπάθησε να τον πάρει από τα νύχια τους. Ζητούσε με επιμονή τον υπεύθυνό τους, να βρει ποιος τους έδωσε εντολές. Πού είναι ο διοικητής σας; 

Απαιτούσε από τους αστυνομικούς να κρατήσουν μέτρα ασφαλείας: Εσείς θα μας κολλήσετε κορονοϊό!
Και ακούστηκε σε κάποια στιγμή να τους φωνάζει: Μην αγγίζετε τα παιδιά!

Το ηχητικό με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είναι συγκλονιστικό, όχι μόνο για αυτά που λέει, αλλά για το ύφος του, γιατί τρέμει από οργή και αγανάκτηση για την καταστολή.

Τον είδαμε να μιλάει με τον επικεφαλής της αστυνομίας, να απαιτεί να πάει ο αστυνομικός κλοιός δυο μέτρα πίσω -και όχι απλώς ένα-, όπως προβλέπουν οι δικοί τους κανονισμοί, που υποτίθεται πως οι δυνάμεις της αστυνομίας κατέβηκαν για να τους υπερασπιστούν.

Να πάνε πιο πίσω. Δεν μπορώ να μιλήσω σε απόσταση έτσι… Φύγε. Δεν μπορώ!

Έβαλε πάνω από όλα την τύχη των προσαχθέντων συντρόφων του. Μπήκε μπροστά, στάθηκε με γενναιότητα μπροστά από τις αστυνομικές αλυσίδες που τον απωθούσαν. Ήταν έτοιμος να τσαλακωθεί, να κάνει αλυσίδες, να φωνάξει συνθήματα.

Και αυτή ήταν η στιγμή που τον χαρήκαμε περισσότερο!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: