Με εσάς τελειώσαμε, με το τέρας που σας γέννησε όχι ακόμα…

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη σαπίλα του συστήματος και του κόσμου της εκμετάλλευσης. Με άλλα λόγια, ο αγώνας τώρα ξεκινάει.

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές και ο κλοιός στενεύει…

…οι φασίστες θα βρίσκουν πάντα τρόπο να δραπατεύουν, δια της νόμιμης οδού. Όχι γιατί ο νους τους είναι αληταριό και όλο δραπετεύει -κι ας σχετίζονται οι περισσότεροι χρυσαυγίτες με τον υπόκοσμο. Αλλά γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του συστήματος που φροντίζει να τους ρίξει στα μαλακά, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους προσέφερε. Στη χώρα μας μπορεί να υπάρχει πχ ένα νομικό έκτρωμα που λέγεται αντιτρομοκρατικός νόμος, δεν υπάρχει όμως κάτι αντίστοιχο για τα φασισταριά -ίσως γιατί δε δρουν πολιτικά, αλλά ως άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Με αυτούς τελειώνουμε πολιτικά. Ακόμα και αν βγουν έξω σε λίγα χρόνια, τα πολιτικά τους σχέδια και φιλοδοξίες μπαίνουν στον πάγο για λίγα χρόνια και ίσως μείνει μόνο ο Κασιδιάρης σαν πολύτιμη εφεδρεία και μαντρόσκυλο των αφεντικών. Ακόμα και αυτός με ψαλιδισμένα φτερά όμως και χωρίς τους διαβόητους… Έλληνες γτπ -που ακέφαλοι πάνε άκλαυτοι, υπέρ πίστεως και πατρίδας, που τα πουλούσαν σαν ιδανικά σε πολύ καλές τιμές -μαζί με την προστασία της νύχτας, τις ειδικές αποστολές για τους εφοπλιστές στη ζώνη κτλ.

Μαζί τους -φαίνεται- να ξεμπερδεύουμε. Όχι όμως με το σύστημα που τους γέννησε, το χέρι που τους έθρεψε, το πολιτικό σύστημα που τους ανέχηκε, τα ΜΜΕ που τους πρόβαλαν και τους ξέπλυναν σχολαστικά, με τη σαπίλα που τους ανέδειξε και τους έφερε στο παρασκήνιο, στο φως της μέρας.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε, γράψαμε απλώς τα πρώτα κεφάλαια, γιατί στην ουσία του είναι αγώνας ενάντια στη σαπίλα του κόσμου της εκμετάλλευσης και δεν έχει βάθος αν δε νοείται πρώτα ως τέτοιος. Ο αγώνας, με άλλα λόγια, πρώτα ξεκινάει.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: