Με… απόφαση Χρυσοχοΐδη – Κλείνουμε την Εθνική Οδό, γιατί θα έκλεινε η Εθνική οδός…

Το αστικό κράτος αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος φίλος του επιχειρηματία και κλείνει προληπτικά την Εθνική Οδό, για να μην πληρώσουν τη ζημιά οι ιδιώτες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Τις προάλλες, ο Χρυσοχοΐδης είχε προαναγγείλει πως θα κλείνουμε από τις 6, χωρίς αυτό να εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου του. Σήμερα το πρωί μας ενημέρωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ πως η Εθνική Οδός κλείνει με δική του απόφαση.

«Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση. Τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν. Εάν αφήσουμε να μπαίνουν πολίτες με τα οχήματά τους υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές»

Έτσι, μετά από το κλισέ “με απόφαση Μητσοτάκη” έρχεται μία ακόμα φράση να την συμπληρώσει. “Με απόφαση Χρυσοχοΐδη”. Και ας μη μας ξενίζει που απλώνει τα πλοκάμια του και σε άλλες αρμοδιότητες, πέραν του υπουργείου του. Αφενός, η αστυνομία είναι η λύση που έχει η κυβέρνηση για κάθε μας πρόβλημα, από την πανδημία μέχρι τα Πανεπιστήμια. Αφετέρου, όπως είχε πει ο Χρυσοχοΐδης στη συζήτηση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, “δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά αναγκαστική λύση, γιατί έχουν αποτύχει όλα τα άλλα…”

Μπορεί βέβαια ο Χρυσοχοΐδης να επικαλείται την αποτροπή εγκλωβισμού των διερχόμενων οχημάτων και των οδηγών τους, στην πραξη ωστόσο αυτό θυμίζει τις κλασικές ατάκες του χωρισμού.
Δε με χώρισες εσύ, εγώ σε χώρισα, με δική μου απόφαση.
Που στα δικά μας συμφραζόμενα, γινεται κάπως έτσι:
Δεν έκλεισε ο δρόμος από τον χιονιά, εμείς τον κλείσαμε με δική μου απόφαση.

Μόνο που αυτή η ξαφνική αποφασιστικότητα δεν είναι τόσο αθώα, σαν τον εγωισμό σε μια σχέση ή τις τάσεις Βοναπαρτισμού ενός υπουργού.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί το “επιτελικό κράτος” δεν έδειξε την ίδια αποφασιστικότητα στην πρόληψη, γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην κλείσει ο δρόμος, καθώς η επέλαση του χιονιά είχε γίνει γνωστή από τους μετεωρολόγους εδώ και μέρες.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα κρίσιμη πτυχή που ίσως εξηγεί πολλά. Οι ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την οικονομική αξιοποίηση του εθνικού οδικού δικτύου και το έχουν γεμίσει με σταθμούς διοδίων, αναλαμβάνουν θεωρητικά και την ευθύνη για τη συντήρηση των δρόμων. Αν κλείσουν οι δρόμοι, εξίσου θεωρητικά αναλαμβάνουν την ευθύνη να πληρώσουν τις σχετικές ρήτρες. Η κυβέρνηση όμως προλαβαίνει τα γεγονότα και κλείνει την Εθνική Οδό με δική της απόφαση, πριν συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό θα πει πρόληψη…

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τις ίδιες εταιρίες που έχουν εγγυημένο κέρδος, βρέξει-χιονίσει (όπως τώρα) και έχουν εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος, εν μέσω πανδημίας, λόγω της πεσμένης κίνησης τους τελευταίους μήνες -με την σχετική απααγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Το αστικό κράτος αποδεικνύει για πολλοστή φορά στην πράξη πως παραμένει ο καλύτερος φίλος του επιχειρηματία…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: