Μας έπνιξαν και δεν μας έδωσαν ακόμα ούτε ένα ευρώ αποζημίωση… – Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, καλεί όλους τους κατοίκους στη συγκέντρωση, που συνδιοργανώνει μαζί με τις επιτροπές πλημμυροπαθών απο τον Αγιο Θωμά, τη Νέα Σμύρνη, το Κουλούρι και τη Φαλάνη, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 1 το μεσημέρι, έξω απο το Δημαρχείο Λάρισας

Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων), καταγγέλλει την κυβέρνηση, γιατί 50 και πλέον ημέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα, δεν έδωσε ακόμα ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους περίπου 930 πληγέντες των δυο οικισμών (παλιών και νέων) Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, ούτε ανακοίνωσε πότε θα δώσει.

Δεν έχει ικανοποιήσει το δίκαιο αιτημά μας για 100% αποζημίωση για την καταστραμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ούτε βέβαια έδωσε το ειδικό βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί, για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, όπως διεκδικούμε.

Ο υφυπουργός κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας κ. Τριαντόπουλος, δεν όρισε ακόμα τη συνάντηση που ζητήσαμε ως Επιτροπή, μέσω του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Τζανακούλη, ενώ συναντιέται με μεμονωμένους, που εμφανίζονται ξεδιάντροπα ως μέλη της επιτροπής, χωρίς να είναι.

Το Δ.Σ του ΟΑΕΔ δεν έχει υλοποιήσει κανένα αίτημά μας, που επιδόσαμε γραπτώς, μέσω της περιφερειακής διευθύντριας Θεσσαλίας, εδώ και ένα μήνα περίπου, όπως: Να επιβαρυνθεί το κόστος καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων (είσοδοι, σκάλες, λεβητοστάσια), την επισκευή ανασασέρ. Ούτε την αναστολή της εξόφλησης των διαμερισμάτων, για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση και χωρίς να χαθεί η πενταετία.

Δεν έχουν προχωρήσει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΟΑΕΔ, στην πραγματοποίηση ελέγχων για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των οικοδομών στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές και νέες).

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου, του παιδικού σταθμού, της εκκλησίας και των καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες.

Τέλος καμία παρέμβαση δεν έγινε μετά την πλημμύρα, για την ενίσχυση των αναχωμάτων στην κοίτη του Πηνειού στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, πέραν της προσωρινής αποκατάστασης του σπασμένου αναχώματος. 

Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, καλεί όλους τους κατοίκους στη συγκέντρωση, που συνδιοργανώνει μαζί με τις επιτροπές πλημμυροπαθών απο τον Αγιο Θωμά, τη Νέα Σμύρνη, το Κουλούρι και τη Φαλάνη, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 1 το μεσημέρι, έξω απο το Δημαρχείο Λάρισας, για την επίλυσή των προβλημάτων μας.

Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων)

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: