Μαρία Κομνηνάκα: Υποκριτικό το ενδιαφέρον των αστικών κομμάτων για το κόμμα Κασιδιάρη – Μόνο ο λαός μπορεί να πετάξει τους φασίστες στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μόνος που μπορεί να ορθώσει πραγματικό τείχος στον φασισμό – ναζισμό είναι ο ίδιος ο λαός και το κίνημά του, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, μια πάλη που δίνει μόνο το ΚΚΕ, ώστε να βρεθούν οι φασίστες εκεί που τους αξίζει…

Τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ο καθένας δεν έκαναν τίποτα για να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ώστε να υπάρξει οριστική και αμετάκλητη απόφαση και να μην έχει δυνατότητα να συμμετέχει στις εκλογές, επισήμανε από το βήμα της Βουλής η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ και ειδική αγορήτρια στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Χαρακτήρισε όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον των αστικών κομμάτων, τονίζοντας πως τελικά αυτό που θα κληθεί να εφαρμόσει ο Άρειος Πάγος είναι ένα αντιδραστικό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τον διευρυμένο έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων κάτω από την αόριστη έννοια της «πραγματικής ηγεσίας», αλλά και στη δράση τους, πάλι κάτω μέσα από τον γενικόλογο όρο της «εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος». Μάλιστα, σημείωσε, το δικαστικό έργο προβλέπεται να συνδράμουν κι άλλες υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κλπ.

Η Μ. Κομνηνάκα σημείωσε πως η κριτική του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται και από την επίσημη γραμμή της ΕΕ που με παρόμοιους νόμους και ασαφείς έννοιες, σε διάφορες χώρες, ποινικοποιούνται κόμματα και νεολαίες.

Υπογράμμισε πως οι χρυσαυγίτες αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, χρήσιμο εργαλείο για το αστικό σύστημα, στο οποίο προσφέρει πολλαπλές υπηρεσίες. Όμως, κατέληξε, αυτό που έχει αποδειχθεί ιστορικά είναι πως ο μόνος που μπορεί να ορθώσει πραγματικό τείχος στον φασισμό – ναζισμό είναι ο ίδιος ο λαός και το κίνημά του, με την πάλη του ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, μια πάλη που δίνει μόνο το ΚΚΕ, ώστε να βρεθούν οι φασίστες εκεί που τους αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Τη λογική της «σκούπας» προωθεί η κυβέρνηση και στην Τοπική Διοίκηση

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών, η Μ. Κομνηνάκα κατήγγειλε ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, προκειμένου να προλάβει τις εκκρεμότητες που έχει, κατέθετε σειρά άσχετων τροπολογιών μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, μετατρέποντας τελικά το πολυνομοσχέδιο σε σκούπα.

Αυτή τη λογική άλλωστε, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στην Τοπική Διοίκηση, με τις ρυθμίσεις που προωθεί. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών, ώστε οι δημότες και ο λαός να μην ενημερώνονται και να μην αντιδρούν για σημαντικά θέματα.

Κατήγγειλε επίσης ότι το πολυνομοσχέδιο φθάνει στο σημείο να εμποδίζει τη μειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια να εκφράζουν τη γνώμη τους ενώ δίνει τη δυνατότητα διάφορα θέματα να παραπέμπονται στις Οικονομικές Επιτροπές για να λαμβάνουν τις αποφάσεις, μετατρέποντας  τα Δημοτικά Συμβούλια σε φιλολογικούς ομίλους που απλά θα συζητούν. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε, γίνεται ένα ακόμα βήμα στη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε εκτελεστικό βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αναφερόμενη στις διατάξεις για τα τέλη, σημείωσε πως στοχεύουν στη βελτίωση της εισπραξιμότητας εκ μέρους του δήμου κι ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από την πολιτική της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, των πλειστηριασμών.

Καταλήγοντας, ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί και να κάνει δεκτές τις τρεις τροπολογίες του ΚΚΕ που αφορούν τη διασφάλιση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στους εργαζόμενους του τουρισμού, στη δυνατότητα συμπλήρωσης των εκλογικών συνδυασμών και στην καταβολή έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. 

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: