Μαρία Κομνηνάκα: Το ΚΚΕ δεν πάει πίσω από το αίτημα της μόνιμης επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν απαράδεκτη η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού, τόσο η ακύρωση της συνάντησης όσο και οι μετέπειτα δηλώσεις του, ωστόσο αποδείχθηκε πως δεν δικαιώνεται η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και η τακτική της να παζαρεύει με τη διοίκηση του βρετανικού μουσείου, αντί να θέτει ξεκάθαρα το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης και το ΚΚΕ δεν πάει πίσω από το αίτημα της μόνιμης επιστροφής τους στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε η βουλευτής του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Kontra».

Σημείωσε ότι ήταν απαράδεκτη η στάση του Βρετανού πρωθυπουργού, τόσο η ακύρωση της συνάντησης όσο και οι μετέπειτα δηλώσεις του, ωστόσο επισήμανε ότι αποδείχθηκε πως δεν δικαιώνεται η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και η τακτική της να παζαρεύει με τη διοίκηση του βρετανικού μουσείου, αντί να θέτει ξεκάθαρα το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών.

Μάλιστα θύμισε ότι πολιτικές δανεισμού είχε ακολουθήσει και με τη Συλλογή Στερν, συλλογή κυκλαδίτικων ειδωλίων που είχαν βρεθεί σε ιδιωτική συλλογή ως προϊόν αρχαιοκαπηλίας, για την οποία η κυβέρνηση συμφώνησε τον δανεισμό της.

Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα άσχημο προηγούμενο, τόνισε η Μ. Κομνηνάκα, εξηγώντας ότι όταν θέτεις ζήτημα δανεισμού υπονομεύεις την κυριότητα των γλυπτών.

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι δεν έχει αλλάξει η λογική του και πρόσθεσε ότι είναι πρόκληση να τιτλοφορείται «φορολογική δικαιοσύνη», όταν υπάρχει η προκλητική φοροασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη οδηγούνται σε εξαφάνιση μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Τόνισε ότι πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για πλέγμα μέτρων ανακούφισης των αυτοαπασχολούμενων.

Κλείνοντας επισήμανε ότι η συμπόρευση ενός κόσμου με το ΚΚΕ στους αγώνες και τα κινήματα, όλο το προηγούμενο διάστημα, εκδηλώνει μια άρνηση αυτού του κόσμου να μπει σε νέο κύκλο αυταπατών και κάλεσε όλο αυτό τον κόσμο να συνεχίσει τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπορέσει να ανατρέψει τις πολιτικές που μαυρίζουν τη ζωή του.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: