Μα γιατί δεν αγαπάτε τον ποδηλάτη Πάιατ; – Πανό της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη

Το πανό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του πασόκου υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Αλεξόπουλου, που έκανε λόγο για “προγραφές” και άλλα πομπώδη αντικομμουνιστικά, ενώ το σωστό τρόπο υποδοχής του πρέσβη υπέδειξε ο ανεπανάληπτος Νίκος Νικολόπουλος.

Τόσο προσπάθεια έκανε ο υποψήφιος του Σύριζα Γ. Ρώρος, να μας πείσει για τα τεράστια τουριστικά οφέλη που θα φέρει η παρουσία του Τζέφρεϋ Πάιατ στον 42ο ποδηλατικό γύρο της Πάτρας, κάποιοι αμετανόητοι όμως επιμένουν να βάζουν εμπόδια στη μετατροπή της Πάτρας σε Κυανή Ακτή. Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, που πρωτοστατεί εξαρχής ενάντια στη νέα βόλτα του πρέσβη στην Αχαΐα, η οποία ανήρτησε μεγάλο πανώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της πόλης. Εκεί έγραφε με μεγάλα γράμματα κάτι παλαιοκομμουνιστικά όπως “Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην πόλη μας” αντί για “God bless America”, “Kαλώς ήρθε το δολάριο” και άλλα σύγχρονα συνθήματα. Εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τον άκακο ποδηλάτι “γεράκι του πολέμου”, αυτόν που ούτε ουκρανική μύγα δεν έχει πειράξει. Κλείνει με κάτι ξύλινα για τη μόνη υπερδύναμη που είναι οι λαοί και άλλα τέτοια αραχνιασμένα:

«Αυτές τις ημέρες που συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, με δεκάδες χιλιάδες θύματα και τον διαμελισμό της χώρας.

Που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με σύμμαχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων και εγκαταστάσεων ξένων στρατιωτικών βάσεων.

Που προχωρούν οι σχεδιασμοί για εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου, με τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή.

Εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της περιοχής μας, καταγγέλλουμε την παρουσία του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση προς τιμήν της Επανάστασης του 1821.

Ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς και προωθεί το μήνυμα της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών. Ο Αμερικανός πρέσβης με τη συμμετοχή του, δε μπορεί να μετατραπεί σε “περιστέρι”. Παραμένει γεράκι του πολέμου.

Όσοι έσπευσαν να τον καλωσορίσουν, όπως ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ κ. Παπαδημάτος, ο ακροδεξιός υποψήφιος κ. Νικολόπουλος, και ο υποψήφιος της ΝΑΤΟικής “αριστεράς” κ. Ρώρος, εγκαλώντας μάλιστα όσους αντιδρούν αναφέροντας ότι κάνουν κακό στην πόλη μας και τον τουρισμό, προκαλούν τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού.

Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνά τους αμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και πολέμους σε βάρος των λαών όπου γης για τα συμφέροντά τους.

Δεν ξεχνά το ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας με τη χούντα του ’67, με τη διχοτόμηση της Κύπρου, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, το ρόλο τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς και τα σχέδια τους που προωθούν για ολόκληρα τα Βαλκάνια σε βάρος των λαών.

Σοβαρή ευθύνη έχει και η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδας ως συνδιοργανώτρια για τη συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ στον ποδηλατικό γύρο “θυσίας” και ό,τι αυτός συμβολίζει.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγήΗ μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Πώς να μην αγανακτήσει λοιπόν κι ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, και μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης του Κατσιφάρα, προερχόμενος από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με αυτό το “πανό της ντροπής σε δημοτικό κτήριο”;

Τι για “λίστα προγραφών” μας είπε, τι για “διεύρυνση της λίστας ανεπιθύμητων  με όσους το ΚΚΕ θεωρεί ενοχλητικούς;”, τι για “τρολ του ΚΚΕ στο διαδίκτυο που χαρακτηρίζουν υποψήφιους δημάρχους και παρατάξεις ως “όργανα του κεφαλαίου”, τι για “ανοχή στη διαφορετική άποψη” (τα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι “άποψη” κατά τον κύριο Αλεξόπουλο), κάπου έμπλεξε και τη ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ που σε λίγο θα πούμε ότι υπονομεύει την κομμουνιστική επανάσταση (sic) του Πελετίδη κι άλλα τέτοια όμορφα. Απορούμε πώς στην πορεία του ξέφυγαν τα γκούλαγκ, ο λιμός της Ουκρανίας και οι δίκες της Μόσχας.

Ο μόνος εθνικά ενδεδειμένος τρόπος για την υποδοχή της αυτού Εξοχότητος του ποδηλάτη για την επόμενη φορά είναι με την εξής αμφίεση:

Μπορεί φέτος εκεί που πήγε να θαυμάσει τον πρέσβη ο Νικ.Νικ. να μην το τόλμησε, είναι πάνδημη η απαίτηση όμως να το κάνει την επόμενη φορά. Εκτός κι αν αυτό που βλέπουμε, είναι κάποιου είδους απόπειρα να πείσει την παραγωγή του Your face sounds familiar να τον προτιμήσει στον επόμενο κύκλο του σόου. Επίσης, το ζεύγος να προσέξει την άλλη φορά και να μην υποπέσει στο ίδιο στυλιστικό λάθος:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: