Λήμνος – Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να εγκρίνει ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου:
-για ζητήματα που αφορούν υποδομές σχολείων και αποχέτευσης
-για το ψήφισμα ενάντια στα πυρηνικά όπλα

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να εγκρίνει ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Οι παρεμβάσεις και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης:

–για ζητήματα που αφορούν υποδομές σχολείων και αποχέτευσης

–για το ψήφισμα ενάντια στα πυρηνικά όπλα

  Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-11-2022, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταθέσαμε για ψήφιση το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος που αφορά νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, τα νοσοκομεία:

(το κατατεθέν στο Δημοτικό Συμβούλιο) ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, και στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών.

  • Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συγχωνεύσεων και μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας 
  • Στηρίζουμε τις θέσεις των εργαζομένων στην υγεία. Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, δεν διορθώνεται ούτε συζητιέται.
  • Στηρίζουμε όσες κινητοποιήσεις διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας των νησιών μας, μέσα από ένα σύστημα υγείας που θα είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

  Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων «ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ», «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» και «Η ΛΗΜΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», αρνήθηκαν να εγκρίνουν το ψήφισμα με τη δικαιολογία ότι «δεν ξέρουν τι γράφει το νομοσχέδιο», τη στιγμή που αυτό ήδη έχει καταδικαστεί από τις ομοσπονδίες των υγειονομικών, (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ), από πάνω από 200 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και από 10 συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού μας και από τον Ιατρικό Σύλλογο της Λήμνου!

  Αποδείχθηκαν έτσι υποστηρικτές της ανθυγιεινής πολιτικής της κυβέρνησης που οδηγεί εκτός των άλλων και στην παραπέρα υποστελέχωση και του νοσοκομείου του νησιού μας.

  Στη συζήτηση πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, φέραμε τις διαμαρτυρίες συνδημοτών μας γιατί αναγκάζονται τώρα να πληρώνουν περισσότερο στα βυτία της αποχέτευσης, αφού ο Δήμος τα έδωσε σε ιδιώτες.

  Στην απάντησή του ο Δήμαρχος είπε ότι δεν τα έδωσε σε ιδιώτες αλλά τα σταμάτησε (δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης που λέει ο λαός), γιατί θεώρησε ότι κόστιζαν πολύ, δείχνοντας έτσι ότι η δημοτική αρχή κινείται με γνώμονα την πολιτική «κόστους – οφέλους», σε βάρος βέβαια του ήδη λεηλατημένου εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

  Επίσης, επαναφέραμε το θέμα της επισκευής του ανελκυστήρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας με βάση τις προτάσεις του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου, αφού δημιουργούνται προβλήματα  στην ομαλή λειτουργία του σχολείου με τις μετακινήσεις ολόκληρων τμημάτων για την εξυπηρέτηση των μικρών μαθητών όταν από ατυχήματα αδυνατούν να ανεβούν στον όροφο του σχολείου.

  Ο Δήμαρχος αρχικά θεώρησε «μεγάλο» το κόστος των περίπου 14.000 ευρώ για την επισκευή  του ανελκυστήρα, δηλαδή για την εξυπηρέτηση των μαθητών του σχολείου, ενώ αργότερα είπε ότι θα το εξετάσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και ο μηχανολόγος που αναμένεται να έρθει!

  Οι γονείς των μαθητών ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

  Θεωρούμε υπεκφυγή τη δικαιολογία της απόρριψης της μελέτης για την επισκευή του Γυμνασίου Μύρινας από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος, τη στιγμή που έφερε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η μεταστέγαση του Γυμνασίου Μύρινας, «γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια» τις θέσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών για να παραμείνει το Γυμνάσιο στο υπάρχον κτήριο αφού επισκευαστεί άμεσα το παλιό κτήριο.

Για το ψήφισμα ενάντια στα πυρηνικά όπλα

  Για την πρόταση ψηφίσματος ενάντια στα πυρηνικά όπλα από την ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», εκφράσαμε τη θέση ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε ένα γενικόλογο ψήφισμα αν δεν αναδεικνύονται τα αιτήματα για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία που γίνεται ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, (ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία), που έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες πυρηνικά όπλα. Ο ενεργός ρόλος της χώρας μας και η εμπλοκή της σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει να καταδικαστεί ώστε να έχει νόημα και το παραπάνω ψήφισμα. Πρέπει , να φύγουν  όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας που προβλέπουν αποθήκευση πυρηνικών, (βάση του Άραξου και βάση Σούδας) και την καθιστούν στόχο και των πυρηνικών όπλων και να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ που την καθιστά θύμα και θύτη άλλων λαών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Λιβαθυνόπουλος Αλέξανδρος

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: