Λιάνα Κανέλλη: Οι γυναίκες όπως και όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται όλο τον ουρανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γυναίκες όπως και όλοι οι άνθρωποι δεν αρκούνται στα ψίχουλα, θέλουν όλο το καρβέλι της ευτυχίας, δεν αρκούνται στα μπαλώματα των προβλημάτων τους, θέλουν ακέραιο το ρούχο της ευτυχίας, που θα έλεγε και ο Μπρεχτ. Σ’ αυτό το δρόμο καλούμε κάθε άντρα και κάθε γυναίκα να παλέψει συλλογικά για να μπορεί να ευτυχίσει και ατομικά.

Πρέπει να σπάσουμε τον «φαύλο κύκλο» της βίας, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής των οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που διατηρούν τη γυναικεία ανισοτιμία και σε αυτόν τον δρόμο καλούμε κάθε γυναίκα και άνδρα, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση που έγινε με αφορμή τη χτεσινή «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Η ρίζα της βίας και της κακοποίηση των γυναικών, σημείωσε, βρίσκεται στην ανισότιμη θέση των γυναικών όπως διαμορφώθηκε ιστορικά και διατηρήθηκε σε όλες τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες και στο καπιταλιστικό σύστημα. Αναφέρθηκε στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την εργοδοτική βία, στις μητέρες με παιδιά που έχουν αναπηρίες και σηκώνουν τα βάρη της έλλειψης δομών στήριξης, τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία λεκτικά και σωματική βία και μέσα στις οικογένειες, ενώ έκανε αναφορά στις 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν εντός του 2021.

Τόνισε ότι χρειάζεται ολόπλευρη προστασία στήριξη από το κράτος των γυναικών που είναι θύματα βίας και κακοποίησης. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν μόνο ελάχιστα κέντρα που υποχρηματοδοτούνται και χωρίς το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το ζήτημα μόνο μέσω της ποινικής νομοθεσίας.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι γυναίκες όπως και όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται όλο τον ουρανό, δεν αρκούνται στα ψίχουλα, θέλουν όλο το καρβέλι της ευτυχίας, δεν αρκούνται στα μπαλώματα των προβλημάτων τους, θέλουν ακέραιο το ρούχο της ευτυχίας, που θα έλεγε και ο Μπρεχτ, κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: