Λιάνα Κανέλλη: Δεν θα ανασκαλέψουμε τον Εμφύλιο με σημερινές μικροπολιτικές διαδικασίες στο επίπεδο του λάιφ – στάιλ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ποιος θα μιλήσει; Οι δωσίλογοι που μετά την Κατοχή πήραν τις θέσεις εξουσίας και μετά τη Βάρκιζα θέριζαν τον μισό ελληνικό λαό;»

Οι εννέα στις δέκα συζητήσεις στη Βουλή δεν είναι επί της ουσίας, περνάνε «στη λούφα» νομοσχέδια που κανείς δεν παίρνει «πρέφα» τι θα του κοστίσει στη ζωή, σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, στον «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τρίτης.

Ρωτήθηκε για τη διακοπή των χθεσινών εργασιών της Βουλής με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου και ανέφερε ότι το προεδρείο της Βουλής, όπως και όλοι, γνώριζαν τι θα πει ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το να γίνει αυτό το σόου με συμμετοχή του προεδρείου δεν κάνει καλό σε κανένα. Πρόσθεσε  ότι η ελευθερία του βουλευτικού λόγου δεν μπορεί να έχει καμία λογοκριτική μορφή επί του περιεχομένου.

Κλήθηκε να σχολιάσει και την περίπτωση του … ιστοριοδίφη Ρατσένκο και την ένταση του αντικομμουνισμού. Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι τα «αποχαρακτηρισμένα» έγγραφα είναι γνωστά, έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τα πραγματικά περιστατικά, υπάρχουν στους τόμους Ιστορίας του ΚΚΕ. Ανέφερε χαρακτηριστικά «ποιος θα μιλήσει; Οι δωσίλογοι που μετά την Κατοχή πήραν τις θέσεις εξουσίας και μετά τη Βάρκιζα θέριζαν τον μισό ελληνικό λαό».

Ανέφερε ακόμα την παραποίηση των ιστορικών γεγονότων και τη «life style» προσέγγιση της ιστορίας και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η κρίση στην Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: