Λες κι έπεσε από τον ουρανό…

Τι κι αν η παράταξη του ως Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και τέσσερα χρόνια για την αντιπλημμυρική προστασία του λαού της Αττικής…Εκείνος κάνει λες και έπεσε από του ουρανό ψελλίζοντας υποσχέσεις και ευχολόγια για καλύτερη συνεννόηση πάντα σε προστατευόμενο περιβάλλον αφού κατά τα άλλα δεν εμφανίζεται πουθενά.

Απτόητος ο εκλεκτός του Μαξίμου για την περιφέρεια Αττικής Ν. Χαρδαλιάς συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι τους πρώτους 20 μήνες της θητείας του η αντιπλημμυρική θωράκιση θα έχει δρομολογηθεί.

Τι κι αν η παράταξη του ως Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και τέσσερα χρόνια για την αντιπλημμυρική προστασία του λαού της Αττικής που σε ολόκληρες συνοικίες αρκούν 10 λεπτά βροχή για να μετατραπούν σε ποτάμια. Εκείνος κάνει λες και έπεσε από του ουρανό ψελλίζοντας υποσχέσεις και ευχολόγια για καλύτερη συνεννόηση πάντα σε προστατευόμενο περιβάλλον αφού κατά τα άλλα δεν εμφανίζεται πουθενά.

Αλήθεια όμως πρόβλημα συνεννόησης είναι ότι τα ρέματα σε Ανατολική και Δυτική Αττικής παραμένουν μέχρι και σήμερα ακαθάριστα ή ότι ο Κηφισός ενώ παροχετεύει το 70% των υδάτων της Αττικής, δεν έχει ελεγχθεί – συντηρηθεί – καθαριστεί και αναβαθμιστεί εδώ και 20 χρόνια;

Ότι ακόμη και τα ελάχιστα απαραίτητα έργα για τις λαϊκές ανάγκες είναι παγωμένα ενώ γοργά τρέχουν αυτά για τα μεγάλα συμφέροντα θα λυθεί με το παρατηρητήριο που θα φτιάξει ο κ. Χαρδαλιάς;

Να του θυμίσουμε μερικά από αυτά αφού δεν τα έχουν παρατηρήσει:

Δυτική Αθήνα: Αντιπλημμυρική Μελέτη, προϋπολογισμού 4.469.289,93 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 10/9/2018 και έκτοτε αγνοείται.

Πειραιάς: Στους Δήμους Νίκαιας- Ρέντη και Κορυδαλλού προβλέπεται κατασκευή δικτύου όμβριων προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ. Δημοπρατήθηκε το 2020 αλλά από τότε αγνοείται.

Νότιος Τομέας: Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, προϋπολογισμού 20.249.000 ευρώ. Η σύμβαση διαλύθηκε το 2021, έχοντας εκτελεστεί μόλις το 9% του έργου.

Βόρειος Τομέας: Ρέμα Σαπφούς, δεν δημοπρατήθηκε ποτέ, ενώ ο προϋπολογισμός του αυξάνει διαρκώς, έχοντας εκτιναχθεί από τα 10 εκατ. στα 24 εκατ. ευρώ

Δυτική Αττική:

– Μάνδρα: Για τα δύο ρέματα «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη» που η υπερχείλιση τους κόστισε τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και έπνιξε μια ολόκληρη πόλη στη λάσπη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διευθέτησή τους συζητήθηκε στις 5/7/2023, πριν λίγες εβδομάδες!

– Κινέττα: Για τη σύνταξη Μελετών για τα ρέματα, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, η σύμβαση υπογράφηκε στις 7/8/2020, με διαδικασία κατεπείγοντος λόγω της επικινδυνότητας των ρεμάτων και των πλημμυρών του 2019 στην περιοχή. Έκτοτε η Μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί…

Ξεχνάει επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ότι η διοίκηση Πατούλη όπως και οι προηγούμενες αν και η Περιφέρεια Αττικής διαχειρίζεται δισ. ευρώ ψηφίζουν προϋπολογισμούς που δεν ξεπερνούν το 3% για την αντιπλημμυρική προστασία;

Τα ερωτήματα προφανώς είναι ρητορικά διότι ο κ. Χαρδαλιάς και γνωρίζει και άμοιρος ευθυνών δεν είναι. Υπηρετεί και έχει ακολουθήσει τη πολιτική προστασία με βάση το “κόστος – όφελος”, όπου ως κόστος λογίζονται οι ανάγκες του λαού και ως όφελος τα κέρδη των λίγων με τραγικές συνέπειες.

Για αυτό αντιπροσωπεύει το μία από τα ίδια. Ο λαός της Αττικής όμως ήρθε η ώρα με τον αγώνα του να το πάει αλλιώς, ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους να βάλει στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες.

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: