Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος: Την ώρα που η ΕΕ δίνει ψίχουλα στους αγρότες, χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία με 50 δισ. ευρώ (AUDIO)

Η ΕΕ με την ΚΑΠ, που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πλην του ΚΚΕ, έχει δύο στόχους: Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ σε σχέση με άλλες παγκόσμιες ενώσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια προς όφελος των μεγάλων ομίλων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Την ώρα που η ΕΕ δίνει 50 δισ. ευρώ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της σύγκρουσής της με τη Ρωσία, για τους αγρότες όλης της ΕΕ δίνει μόλις 9 δισ. ευρώ. Αυτό επισήμανε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» το πρωί της Παρασκευής 16 Φλεβάρη, συμπληρώνοντας ότι και αυτό αποδεικνύει τις προτεραιότητες που έχει η ΕΕ, δηλαδή τους πολέμους και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η ΕΕ με την ΚΑΠ, που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πλην του ΚΚΕ, έχει δύο στόχους: Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ σε σχέση με άλλες παγκόσμιες ενώσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια προς όφελος των μεγάλων ομίλων του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.

Σημείωσε ότι οι επιπτώσεις στη χώρα μας είναι ορατές εδώ και χρόνια, ο αριθμός των βιοπαλαιστών αγροτών έχει μειωθεί τραγικά, έχουμε δει επιδοτήσεις για να «θάβονται» αγροτικά προϊόντα ή για να μην καλλιεργούνται χωράφια, ενώ οι Οδηγίες για ποσοστώσεις στο γάλα, το κρέας και άλλα προϊόντα  δημιούργησαν «θηλιά» στον λαιμό των βιοπαλαιστών παραγωγών.

Κατήγγειλε την  κυβέρνηση που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων με πρόσχημα τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, καθώς και τα άλλα κόμματα που ενώ τώρα εμφανίζονται να υποστηρίζουν τους αγρότες έχουν εφαρμόσει και ψηφίσει όλες τις αντιαγροτικές Οδηγίες της ΕΕ.

Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, ώστε εργαζόμενοι, αγρότες και λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την καταδίκη τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δείτε το βίντεο:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: