Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Για την παράδοση των υπηρεσιών καθαριότητας της Περιφέρειας σε εργολαβικά συμφέροντα

Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή εργασία.  Κανένας εργολάβος στην Περιφέρεια, καμία υπηρεσία σε αναπτυξιακούς οργανισμούς. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή στις 20 Φλεβάρη,  η περιφερειακή αρχή ανέθεσε σε εργολάβο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στα κτίρια που στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου, για δύο  χρόνια,  με αποζημίωση μισού εκατομμυρίου και κάτι ψιλά (505.271,41 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%). 

Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την απόφαση για την κατακύρωση, όπως είχε  καταψηφίσει και τη  διακήρυξη για τον διαγωνισμό. Αντίθετα, υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ως τοπικοί εκπρόσωποι στην αντεργατική πολιτική των κομμάτων τους. 

Είναι πάγια τακτική της περιφερειακής αρχής η ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.  Την εφαρμόζει χρόνια. Και δεν είναι μόνο η καθαριότητα!  Καμία υπηρεσία της περιφέρειας δεν είναι εκτός του πλαισίου ιδιωτικοποίησης. 

Σ΄ αυτό το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, η περιφερειακή αρχή δεν έχει κάνει βήματα, αλλά άλματα! 

Άλματα, που στρέφονται τόσο ενάντια στους ίδιους τους εργαζόμενους στην περιφέρεια  όσο και ενάντια στους εργολαβικούς εργαζόμενους, με το χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και με  τις παραπέρα ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. 

Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα το μπάσιμο του αναπτυξιακού οργανισμού «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» στην Τεχνική Υπηρεσία, στη Δ/νση Μεταφορών, σε πολιτιστικές και άλλες υπηρεσίες.  Με το πρόσχημα ότι οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό, η περιφερειακή αρχή τις εκχωρεί (με το αζημίωτο), με συνοπτικές διαδικασίες, σε ένα επιχειρηματικό σχήμα,  όπως ο αναπτυξιακός οργανισμός.  

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλουμε τις συμβάσεις με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας. 

Ζητάμε :

Την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη και σταθερή εργασία.  Κανένας εργολάβος στην Περιφέρεια, καμία υπηρεσία σε αναπτυξιακούς οργανισμούς.  

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: