Κώστας Βουτσάς: Αν ψηφίζω το ΚΚ, δεν είναι γιατί είμαι κομμουνιστής, αλλά για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ και να κάνει αφόρητη τη ζωή αυτών που κυβερνάνε.

Δεν γίνεται τίποτε όμως αν δεν ξεσηκωθούμε. Αν ψηφίζω το ΚΚ, δεν είναι γιατί είμαι κομμουνιστής, αλλά για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ και να κάνει αφόρητη τη ζωή αυτών που κυβερνάνε.

Ο Κώστας Βουτσάς έδωσε κοινή συνέντευξη μαζί με το Λαφαζάνη στα ΝΈΑ, η οποία είχε εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα.

Σε αυτήν έδωσε μερικές εύστοχες και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Λέει για παράδειγμα με αφορμή τις πυρκαγιές και την κοροϊδία της κυβερνητικής βοήθειας πως

Δεν γίνεται τίποτε όμως αν δεν ξεσηκωθούμε. Αν ψηφίζω το ΚΚ, δεν είναι γιατί είμαι κομμουνιστής, αλλά για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ και να κάνει αφόρητη τη ζωή αυτών που κυβερνάνε.

Τονίζει πως για να είσαι στο ΚΚ χρειάζεται συμμετοχή που αυτός δεν μπορεί να έχει, γιατί έχει πολύ τρέξιμο με τη δουλειά του ως ηθοποιός. Ενώ διηγείται τα πολιτικά ερεθίσματα που είχε από τα παιδικά του χρόνια και τον κομμουνιστή πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, που γνώριζε και το Νίκο Ζαχαριάδη.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλα σημεία στη συνέντευξη που δεν είναι το ίδιο εύστοχα. Η εφημερίδα, που κάνει από τη δική της σκοπιά αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, της έδωσε τον τίτλο “να ενωθούν όλες οι αριστερές δυνάμεις μακριά από τον Τσίπρα”, αν και σε κάποιο σημείο ο Βουτσάς λέει να ενωθούν όλα τα κόμματα της Αριστεράς με το ΚΚ που έχει κάπως διαφορετική απόχρωση.

Ο Βουτσάς δεν είναι όμως πολιτικός. Ίσως να μην καταλαβαίνει την πολιτική σκοπιμότητα που κρύβει η συνέντευξη για την εφημερίδα και το Λαφαζάνη. Και δεν μπορεί να απαντήσει στον τελευταίο όταν λέει ότι στη σημερινή συγκυρία λέμε τα ίδια ακριβώς πράγματα και αμέσως μετά σερβίρει το αφήγημα της χώρας που είναι υπό Κατοχή χωρίς τανκς, το δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο, την Αριστερά που μπορεί να γίνει κυβέρνηση αλλά όχι σαν του Τσίπρα, γιατί θα κάνει όσα θα εξαγγείλει. Ξαναζεσταμένο φαγητό σε αναζήτηση ενός καλού ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε το “καλό ΠΑΣΟΚ”.

Όχι Παναγιώτη, δε λέμε τα ίδια ούτε γενικά ούτε στη συγκυρία. Βασικά ούτε καν με το Βουτσά δε λέτε τα ίδια και ας μην το καταλαβαίνει ακριβώς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: