Κόκκινη πόλη μες στο αγιάζι…

Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι. Στιγμιότυπα από τις χτεσινές συγκεντρώσεις και το ποτάμι που έβαψε κόκκινους τους δήμους.

Μπορεί να μην υπάρχει αγιάζι στα πρόθυρα του καλοκαιριού, ο στίχος αποκτά όμως συμβολική σημασία, για τον αρνητικό συσχετισμό, τη μαύρη αντίδραση και τον πάγο που έχουμε να σπάσουμε, χαράζοντας το δρόμο. Και χτες το βράδυ, το κόκκινο ποτάμι έδωσε μαζικό παρών σε τρεις γειτονιές της Αθήνας, που μπορούν να εκλέξουν ξανά κομμουνιστές δημάρχους.

Οι χτεσινές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Πετρούπολη, την Καισαριανή και το Χαϊδάρι είχαν σχεδόν τα πάντα: παλμό, συνθήματα, νέους και βετεράνους, όρθιους κωμικούς, σκετσάκια από το Μεγάλο μας Τσίρκο (Τάκης Βαμβακίδης) και τις επιθεωρήσεις στο Δελφινάριο (Σταμάτης Τζελέπης), τη Σεμίνα να θυμάται τα νιάτα της στο Χαϊδάρι, τον Κιμούλη δίπλα στη φανέλα του Κόμπε Μπράιαντ (βλέπε φωτό), το χαιρετισμό του γιου του Παξιμαδά (Πετρούπολη) και το “τσιτάρισμα” του λόγου και του επιλόγου του Παναγιώτη Μακρή (Καισαριανή) για όσους πατούσαν στο ότι δεν ήταν γέννημα-θρέμμα της γειτονιάς, αλλά ανατράφηκε με τους αγώνες του λαού της.

“Απόψε για πρώτη φορά θα κάνω μια δήλωση απαντητική προς όποιον θέλει να μονοπωλεί την καισαριανιώτικη ιθαγέ­νεια.

Θεωρώ τον εαυτό μου από την πρώτη ώρα που ήρθα στην Καισαριανή, τόσο Καισαριανιώτη όσο έδειξα ότι είμαι.Όποιος έντιμος ας το μετρήσει με το μοναδικό μέτρο της αυταπάρνησης.

Κι αν δεν είχα την τύχη να παίξω στην παιδική μου ηλικία στα δρομάκια της Καισαριανής, είχα την τιμή και ευτυχία να παλέψω όλα αυτά τα χρόνια για τους δρόμους, τα δρομάκια και μέσα σ’ αυτούς για την τύχη της Καισαριανής μαζί με το λαό της Καισαριανής.

Με ξέρετε ποιος είμαι. Είμαι ο κομμουνιστής δήμαρχος. Είμαι ο δήμαρχος ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Καισαριανιωτών. Όταν το 1964 με στείλατε να σας υπηρετήσω στο δήμο με το 64% των ψήφων, ξέρατε καλά μόνον ότι είμαι κομμουνιστής και γι’ αυτό με εμπιστευτήκατε και με στείλατε. Τώρα με γνωρίσατε και σαν δήμαρχο του 100% των δημοτών, δηλαδή ολάκερου του λαού της Καισαριανής, του λαού που τον υπηρέτησα κάτω από τις γνωστές σε όλους σας δύσκολες συνθήκες”

Και προφανώς πολιτικές θέσεις, γιατί όλα τα ζητήματα, τοπικά και μη, έχουν πολιτική βάση και επίλυση.

Τα υπόλοιπα στα βίντεο και τις εικόνες που ακολουθούν.

Καισαριανή

 

Πετρούπολη

Ρε Βαγγέλη, μήπως είδες τον Κόμπε;

Χαϊδάρι

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: