ΚΚΕ: “Κύριοι, της κυβέρνησης, λέτε κοτσάνες” – “Σας πόνεσε πολύ η απεργία και η αυριανή θα σας πονέσει περισσότερο”

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα ΔΕΝ είναι συμπτωματική!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ δίνουν τον δικό τους αγώνα στη Βουλή -συμπληρωματικά προς το βασικό μέτωπο για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας- ξεσκεπάζοντας τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας και οι ομιλίες του είναι αν μη τι άλλο μεστές και περιεκτικές -μία και μία.

Παρουσιάζουμε συνοπτικά τις ομιλίες του τελευταίου διημέρου -ελπίζοντας να μη μας έχει διαφύγει κάποια.

Γιάννης Δελής – Αυτό που σας τρομάζει, θα γίνει πράξη. Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό

Ο Γιάννης Δελής διηγείται μια ιστορία, που δεν είναι παραβολή, αλλά καταφέρνει να κλείσει σε εννιά λεπτά το μέλλον που μας ετοιμάζουν και την ουσία του άθλιου νομοσχεδίου της ΝΔ, με ένα χειροπιαστό παράδειγμα. Κλείνει λέγοντας στους κυβερνώντες: Δε σας φτάνει που ρημάζετε τις ζωές των εργατών, τώρα πια ρημάζετε και τις λέξεις. Και συμπληρώνει: Αυτό που σας τρομάζει εσάς και την τάξη σας, θα γίνει πράξη. Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.

Χρήστος Κατσώτης

Ο Χρήστος Κατσώτης, που έδωσε ρέστα τις τελευταίες ημέρες, με τον Χατζηθάφτη και την ατάκα για την “κολονοσκόπηση εξ αποστάσεως”, κάνει μια αναλυτική εισηγητική τοποθέτηση, εξηγώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ.

Γ. Λαμπρούλης

Ο γιατρός Γ. Λαμπρούλης που είχε δώσει το παράδειγμα προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την καταπολέμηση του κορονοϊού, εξηγεί πως: Καμία πλευρά της ζωής των εργαζόμενων δε μένει ανεπηρέαστη, δε γλιτώνει από τη διάλυση των κατακτήσεων που ξεχωρίζει τους εργάτες από τους δούλους.

Μανόλης Συντυχάκης – Έχει ντραπεί και η ντροπή…

Ο Μανόλης Συντυχάκης εξηγεί πως δεν υπάρχει πλέον λέξη που να αποδίδει το μέγεθος του εγκλήματος κατά της εργατικής τάξης με αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που είναι νομοθέτημα σύγχρονης σκλαβιάς. Στη συνέχεια, παρωδεί ένα προς ένα τα φαιδρά επιχειρήματα της κυβέρνησης, από τις ελιές ως την Παρασκευή, που θα κερδίζει η μάνα για να βλέπει το παιδί της: δεν έχει σημασία αν το παιδί της θα είναι στο σχολείο, με λίγη φαντασία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του

Πόσο πρέπει να αυτογελοιοποιηθεί κανείς; Πόσο διεστραμμένος μπορεί να είναι, όταν παίζει με τον πόνο των ασθενών, λέγοντας ότι μπορούν να δουλεύουν υπερωρίες, για να πάνε μετά στον γιατρό; Το λέει αυτός που κουνούσε το δάχτυλο στους νέους, επειδή δεν μπορούν να κάνουν ένα δομημένο βιογραφικό… Τι ντροπή, τι αίσχος; Έχει ντραπεί και η ντροπή…

Μαρία Κομνηνάκα – Αποδείχτηκαν πολύ τζαναμπέτηδες 

Τελικά οι εργαζόμενοι αποδείχτηκαν πολύ τζαναμπέτηδες, ενώ εσείς τους προσφέρετε την πρόοδο, τους απαλλάσσετε από τα δεσμά του αναχρονιστικού οκτάωρου, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και παρά την τόση πρόοδο, οι εργαζόμενοι βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους. Για αυτό προτείνουμε να τους τιμωρήσετε. Να πετάξετε την πρόοδο στα σκουπίδια και να εφαρμόσετε τον “αναχρονισμό” που ζητάνε. Κάντε νόμο αυτή την “οπισθοδρόμηση”: 7ωρο-5ήμερο-35ωρο…

Γιάννης Γκιόκας – Λέτε κοτσάνες

Ο Γκιόκας απαντά στα χοντρά ψέματα του Χατζηδάκη για τα “ευεργετήματα” του νομοσχεδίου (πχ την ψηφιακή κάρτα, άδειες πατρότητας κτλ). Απαντά στη θρασύτατη προβοκάτσια του υπουργού που έμπλεξε τους μαθητές και την εξεταστική τους, και τόνισε πως η κυβέρνηση διασύρεται γιατί “λέει κοτσάνες” για την “ασυλία των συνδικαλιστών” και έχει φαιδρά επιχειρήματα που δεν πείθει κανέναν. Από κοντά και η κριτική στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε το έδαφος για να έρθει το νομοσχέδιο-οδοστρωτήρας της ΝΔ.

Διαμάντω Μανωλάκου

Θαυμάσαμε ακόμα μια φορά την αστική σας δημοκρατία, που βασίζεται στο ψέμα και την εξαπάτηση. Και τόνισε προς την πλευρά των κυβερνώντων: Σας πόνεσε πολύ η απεργία και η αυριανή θα σας πονέσει περισσότερο!

Λιάνα Κανέλλη

Πού το βρήκατε τόσο μίσος για τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές; Λες και εσείς είστε οι καλοί ποιμένες και οι φίλοι των εργατών, ενώ οι συνδικαλιστές είναι οι Ιούδες και οι διάολοι για τους εργαζόμενους. Και ακούω τον συνάδελφο από την Καρδίτσα να λέει ότι ο Τσιτσιπάς δεν πέτυχε γιατί κουράζεται μόνο ένα οκτάωρο, αλλά 12ωρο και 14ωρο. Αυτούς τους Έλληνες θέλουμε, λέει…

Νίκος Παπαναστάσης – Για τα μπάζα ο νόμος σας

Καταπέλτης ήταν και ο Νίκος Παπαναστάσης, σημειώνοντας δηκτικά πως το νομοσχέδιο “Επειδή θα κατεδαφιστεί, είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα”, σημειώνοντας πως έχει ήδη καταδικαστεί από χιλιάδες εργαζόμενους. Πρόσθεσε επίσης, σε εξίσου γλαφυρό ύφος, πως  “Η τούρτα σας έχει και κερασάκι, που είναι η ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει συνολικά από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας”.

Αλέκα Παπαρήγα – Η “μητέρα των μαχών” θα είναι αφότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο – Να μείνει στα χαρτιά

Μεστή και η παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα, που, βάζοντας στη σωστή της βάση τη φιλολογία περί “μητέρας των μαχών” σχετικά με τη συζήτηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, σημείωσε εύστοχα πως αυτή θα έρθει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο θα πρέπει να μείνει στα χαρτιά. Υπενθύμισε εξάλλου ότι ακόμα και σε συνθήκες πανδημίες και με ιστορικό χαμηλό στην εργατική οργάνωση, μια σειρά αποφάσεις της κυβέρνησης έμειναν όντως στα χαρτιά, όπως οι προβλέψεις του Υπουργείου Προ.Πο για συγκεντρώσεις 9 ατόμων. Στηλίτευσε επίσης και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κάνει τίποτε για να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων, αντίθετα ουσιαστικά τους παροτρύνει να τηρήσουν παθητική στάση και απλά να περιμένουν τις εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση. Κλείνοντας σημείωσε ότι ο καπιταλισμός φαίνεται δυνατός, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν ένα “υπερόπλο”, δηλαδή να συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς καπιταλιστές μπορεί να ζήσει μια κοινωνία, αλλά χωρίς εργαζόμενους δεν υπάρχουν.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: