Κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη

«Στις 21 Μάη οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οικογένειές τους, οι απόγονοι και οι φίλοι τους έχετε πολλούς λόγους για να ψηφίσετε ΚΚΕ»

Κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 21 Μάη απευθύνει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Όπως επισημαίνει, «στις 21 Μάη οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οικογένειές τους, οι απόγονοι και οι φίλοι τους έχετε πολλούς λόγους για να ψηφίσετε ΚΚΕ».

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Γιατί γνωρίζετε καλά από την ιστορία των γονιών και των παππούδων σας πως στην τριπλή φασιστική κατοχή, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν σε υποταγή στον ναζί αντίπαλο κατακτητή και τους ντόπιους αστούς συνεργάτες του, γιατί φαινόταν υπέρμετρα πιο δυνατός εχθρός, το ΚΚΕ, αν και βαριά χτυπημένο από τη δικτατορία Μεταξά, σάλπισε Αντίσταση, δίνοντας δύναμη στον λαό και στη νεολαία να σηκώσουν ανάστημα και να απελευθερώσουν την Ελλάδα.

Γνωρίζετε ότι στη δεκαετία 1940-1949, το ΚΚΕ ανιδιοτελώς και με όραμα για μια Ελλάδα του λαού της συσπείρωσε την πλειοψηφία των ανθρώπων του μόχθου και αγωνίστηκαν μέσα από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, στη συνέχεια με τον ΔΣΕ πολύμορφα, ακόμη και με τ’ όπλο στο χέρι, μάτωσαν, σε μεγαλειώδεις ηρωικούς αγώνες. Κυνηγήθηκαν από τους αστούς και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους μέχρι εξόντωσης και στάθηκαν αλύγιστοι σε στρατοδικεία, φυλακές, εξορίες, στα Μακρονήσια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, για να έρθουν καλύτερες μέρες χωρίς αφεντικά, υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Γνωρίζετε καλά από την ιστορία της περιόδου 1940-1949 πως όταν ο οργανωμένος λαός με το ΚΚΕ μπροστάρη αποφασίσει να ξεσηκωθεί για να ορίσει το μέλλον του με την ακαταμάχητη δύναμή του μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο που μοιάζει ανίκητος. Έτσι και το σημερινό βάρβαρο σύστημα της αδίστακτης πλουτοκρατίας, της εξουσίας της, των κυβερνήσεών της και των κομμάτων της, των συμμάχων της σε ΕΕ ΝΑΤΟ μπορεί να ανατραπεί. Με πανίσχυρο ΚΚΕ.

Ξέρετε από την ιστορική πείρα του Δεκέμβρη του 1944 πως όταν μπροστά στο λαϊκό κίνημα μπήκε το δίλημμα: “Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση”, το ΚΚΕ δεν υποτάχθηκε, κάλεσε τον λαό σε αντεπίθεση με τον ΔΣΕ που έγραψε τη μεγάλη ταξική εποποιία για μια Ελλάδα χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες.

Γιατί ξέρετε ότι το ΚΚΕ στάθηκε πάντα στο πλευρό σας, πρωτοστάτησε για να γίνουν πράξη οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι οικογένειές σας και αγωνίζεστε και εσείς. Για έναν κόσμο χωρίς πλούτο και φτώχεια, για μια κοινωνία όπου όλοι θα ζουν ευτυχισμένα.

Γιατί δεν ανέχεστε τη συνδιαλλαγή με τους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχοντας και την πείρα του ανυπότακτου απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή.

Γιατί θέλετε να εκφραστεί το πιο δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαστρεβλώνει την Ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό.

Γιατί δεν ανέχεστε να λερώνουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά. την ιστορία της Αντίστασης και του ΔΣΕ, την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης του σοσιαλισμού, ιστορία που έγραψαν οι οικογένειές σας μαζί με τους κομμουνιστές.

Γιατί ξέρετε ότι όσο αντικομμουνισμό – αντισοβιετισμό κι αν χρησιμοποιήσουν τα καπιταλιστικά κέντρα των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσα μνημεία και αν γκρεμίσουν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που απαγορεύουν αντιστασιακά και κομμουνιστικά σύμβολα και κόμματα που βαφτίζουν τους ναζί απελευθερωτές, δεν μπορούν να κρύψουν την τεράστια συμβολή των Κομμουνιστικών Κομμάτων στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Το κομμουνιστικό κίνημα ήταν η δύναμη που πρωτοστάτησε, οργάνωσε, εμψύχωσε και καθοδήγησε τον αντιστασιακό, απελευθερωτικό, λαϊκό αγώνα.

Γιατί η περήφανη γενιά των Αγωνιστών της Αντίστασης, των μαχητών του ΔΣΕ, των πολιτικών προσφύγων, οι οικογένειές τους δεν ανέχονται να καπηλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ένδοξη ιστορία της Εθνικής Αντίστασης λερώνοντας αξίες και ιδανικά που γεννήθηκαν από εσάς, γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές στους αγώνες της Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τα εύσημα από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, αφού πρώτα τους “ξέπλυνε” ως δολοφόνους λαών, επιδιώκει να ακυρώνει το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του λαού. Συναγελάζεται με ακροδεξιούς φασίστες απόστρατους που κάνουν αντικομμουνιστικές φιέστες μίσους στον Γράμμο.

Γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να είναι πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού, της ακροδεξιάς, αυτοί που συγκυβέρνησαν με ακροδεξιές, εθνικιστικές δυνάμεις, (ΛΑ.Ο.Σ., ΑΝΕΛ). Ούτε μπορεί να πολεμηθεί ο φασισμός με τα δήθεν “προοδευτικά μέτωπα” σε συνθήκες καπιταλισμού που υπάρχουν όλοι οι παράγοντες που τον αναγεννούν. Ξέρετε πως μόνο το ΚΚΕ, οργανώνοντας το λαϊκό κίνημα, έδωσε και δίνει μάχη στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις εργατογειτονιές, παντού, για να μη σηκώσει κεφάλι το “αυγό του φιδιού”, να τσακιστεί ο φασισμός.

Γιατί οι αγωνιστές της Αντίστασης, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι απόγονοι και οι φίλοι τους μπορούν να καταλάβουν από την ιστορική πείρα της δεκαετίας 1940-1950, γιατί δεν πρέπει να ελπίζουν σε μια κυβέρνηση σαν αυτή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ δήθεν προοδευτική – φιλολαϊκή σε συνθήκες καπιταλισμού με τα μονοπώλια στην οικονομία και στην εξουσία. Το ξέρετε από την πείρα και την ιστορία της κυβέρνησης της λεγόμενης Εθνικής Ενότητας του 1944 και την προσπάθειά της να αφοπλίσει τον ΕΛΑΣ, που ματοκύλησε το ΕΑΜικό κίνημα μαζί με τους Άγγλους συμμάχους των αστών, για να επιβάλει την εξουσία τους και τις σκληρές μάχες του Δεκέμβρη του 1944, το όργιο της αστικής τρομοκρατίας και καταστολής που ακολούθησε. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, δεν στηρίζει μια κυβέρνηση διαχείρισης του αντιλαϊκού και αδιέξοδου καπιταλιστικού δρόμου. Είναι στάση ευθύνης απέναντι στον λαό, ενάντια στην υποταγή του στην εκμετάλλευση.

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει “δικαιοσύνη παντού” σε μία οικονομία που υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις και αναπτύσσεται από την εκμετάλλευση του λαού. Γιατί το ΚΚΕ αναδεικνύει την ανάγκη ο αγώνας για την ειρήνη να συνδεθεί με την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο αγώνας ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο να βρει διέξοδο στη δίκαιη λαϊκή πάλη που θα καταργήσει στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο ή την “ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο”. Και αυτό το ξέρετε καλά από την ιστορία της δεκαετίας 1940-1949. Γιατί ξέρετε από την πείρα σας πως μόνο το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για να διεκδικήσουν οι κυβερνήσεις από τη Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις, όταν τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν δεν τις διεκδικούν γιατί δεν θέλουν να εναντιωθούν στη σύμμαχο της αστικής τάξης της Ελλάδας καπιταλιστική Γερμανία μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Γιατί οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι οικογένειές τους, μετά το μεγαλειώδες ηρωικό μετερίζι του ΔΣΕ βρήκαν απαντοχή και φιλοξενία στις χώρες που οικοδομούσαν τον σοσιαλισμό με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους παραδόσεις με την ολόψυχη ανιδιοτελή συμμετοχή τους στην οικοδόμηση της κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς βάσανα και στερήσεις, για την ευημερία όλων χωρίς διακρίσεις.

Γιατί γνωρίζετε ότι ο σοσιαλισμός συνέβαλε να ζουν ενωμένοι και να δημιουργούν οι λαοί στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ, έχοντας τον Κόκκινο Στρατό υπερασπιστή τους. Σε αντίθεση με τη σημερινή πραγματικότητα στην καπιταλιστική Ρωσία, όπου ο αστικός στρατός της είναι δύναμη ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που προκαλεί καταστροφή και πόνο και στον ρώσικο και τον ουκρανικό λαό με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξέρετε από την ιστορία της δεκαετίας 1940-1949 ότι με δυνατό ΚΚΕ ο λαός γίνεται πιο δυνατός. Τώρα να πάμε πιο ψηλά το ΚΚΕ στις εκλογές, να δώσουμε μαζί όλες τις ταξικές πολιτικές μάχες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική ακρίβειας, φτώχειας, υποβάθμισης της Υγείας – Πρόνοιας, των πλειστηριασμών, της φοροληστείας για τα ματωμένα πλεονάσματα. Αυτή θα είναι η πολιτική της επόμενης κυβέρνησης όποια και αν είναι. Το ΚΚΕ ποτέ δεν είχε και δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα προστεθεί στην καθημερινή μάχη για την αναγέννηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για μία μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θα βάζει εμπόδια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει τον δρόμο για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Μόνο το πρόγραμμα του ΚΚΕ δίνει διέξοδο υπέρ του λαού, αντιμετωπίζει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Ο σοσιαλισμός είναι το πραγματικά νέο στον 21ο αιώνα και εξασφαλίζει τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Τεκμηριώνει πως ο λαός μας σήμερα μπορεί να ζήσει ικανοποιώντας τις ανάγκες του σύμφωνα με τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, που τώρα εμποδίζει το κέρδος, όπως έδειξε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, η αξιοποίηση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να απογειώσουν την ανάπτυξη της χώρας με κριτήριο τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: