Και μην ξεχάσετε να βγείτε απόψε στο μπαλκόνι να χειροκροτήσετε…

Εξάλλου τα παλαμάκια ακόμα επιτρέπονται. Μέχρι νεωτέρας…

Μπορεί η κυβέρνηση να επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τουλάχιστον, επιτρέπεται όμως (ακόμα) η έξοδος στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουμε.

Μην ξεχάσετε λοιπόν να κάνετε και εσείς το καθήκον σας απόψε, χειροκροτώντας μαζί με:

-Μαζί με αυτούς που λένε πως νοιάζονται για τη Δημόσια Υγεία, αλλά σου λένε να πας κανονικά στη δουλειά, αραιώνοντας μάλιστα και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να μη νιώθεις μοναξιά και απομόνωση.

-Αυτούς που ξέρουν να προστατεύουν την υγεία σου με απαγορεύσεις και περιορισμούς -για το καλό μας-, και για να συνηθίζεις σιγά-σιγά. Όχι όμως φτιάχνοντας νοσοκομεία για όλους, με προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

-Αυτούς που πλουτίζουν τις γνώσεις μας με τσιτάτα και αποσπάσματα, από Τίοντορ Ρούζβελτ μέχρι την “Πανούκλα” του Καμύ. Μόρφωση αρίστων και καλλιέργεια…

-Μαζί με αυτούς που δε δίνουν δεκάρα για να ενισχύσουν τη Δημόσια Υγεία, με αναλώσιμα και εξοπλισμό για τους υγειονομικούς, αλλά μπορεί να έχουν φυλάξει λίγο γύψο στην άκρη για την περίπτωσή μας.

-Μαζί με αυτούς που δεν επιτάσσουν ούτε ένα τεστ για δείγμα από ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία, ξέρουν όμως να καθορίζουν τη δική σου ιδιωτική ζωή.

-Μαζί με αυτούς που θα βάζουν πρόστιμα στους παραβάτες, γιατί το κράτος μας έχει έξοδα και μια ενίσχυση στις επιχειρήσεις να καλύψει.

Και αν μας αντέξει το σκοινί, δε θα φανεί στο χειροκρότημα. Αλλά στο τι θα κάνουμε μόλις βγούμε από την καραντίνα, για να μην μπει σε αυτήν η ζωή και τα δικαιώματά μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: