Ήλθαν, είδαν, ξέστησαν… – RED ALERT για τις διοικήσεις των εργατοπατέρων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- Άφαντες από το συλλαλητήριο

Η πλατεία ήταν γεμάτη, αλλά χωρίς εργατοπατέρες, που δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα!

Στέλνουμε μήνυμα στις ξεπουλημένες ηγεσίες, τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που από αυτόν τον αγώνα και σήμερα ήταν απόντες. Φτιάξανε μια εξέδρα και την κατεβάσανε άρον-άρον, γιατί δε βρέθηκαν εργαζόμενοι από κάτω.

Οι παραπάνω φράσεις είναι μια αποστροφή από το κλείσιμο που έκανε ο Ν. Μαυροκέφαλος στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, έξω από τη Βουλή. Αναφερόταν προφανώς στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες κατάφεραν να τρυπήσουν τον πάτο της εργατοπατερικής ξεφτίλας και δε βρέθηκαν καν στον δρόμο χτες, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Υποτίθεται πως η ΓΣΕΕ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι ως τις 5, για να διευκολύνει τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο για το συλλαλητήριο -που άρχιζε μετά τις 5. Δεν ξέρουμε τι έκαναν τα στελέχη της διοίκησης αυτό το διάστημα, μετά τις 5 πάντως ήταν άφαντα και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Απέδειξαν έτσι πως η βασική τους αποστολή ήταν να ξεπληρώσουν γραμμάτια στην κυβέρνηση για τη δική της στήριξη και να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση ενός μαζικού αγώνα.

Από κοντά και η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, που αναγκάστηκε κάτω από την πίεση να πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία, μόλις δύο μέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου, δίνοντας έτσι λιγοστό χρόνο για την οργάνωση της κινητοποίησης, αλλά και το πάτημα στους κρατούντες να πουν ότι η απεργία ήταν παράνομη γιατί δεν υπήρχε το απαραίτητο διάστημα προειδοποίησης.

Ακόμα και έτσι πάντως η απεργία βγήκε. Αυτοί όμως δε βγήκαν πουθενά. Έστησαν μια εξέδρα στο Σύνταγμα, προς την άκρη της Πλατείας, είδαν πως δεν είχαν ακροατήριο και πως τον τόνο τον έδινε η μικροφωνική του ΠΑΜΕ και άρχισαν να ξεστήνουν, χωρίς να κρατοήσουν ούτε καν τα προσχήματα.

Το μόνο στοιχείο της χτεσινής κινητοποίησης που μπορεί να συναγωνιστεί τους εργατοπατέρες σε θλίψη και ιλαρότητα μαζί είναι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που μες στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφιζε σχεδόν τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου, στην πλατεία Συντάγματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδινε τη “μητέρα των μαχών”, συγκεντρώνοντας λίγες εκατοντάδες κόσμου στα μίζερα μπλοκ τους. Και μη γελάτε, γιατί ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες δεν είχε πολύ παραπάνω μαχητές -αν και είχε σαφώς λιγότερους Εφιάλτες…

Το βασικό όμως είναι πως τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης απομονωμένα στο κάτω μέρος της Πλατείας, προς την Ερμού και τα Public… Άφησαν απόσταση ασφαλείας -ολόκληρη υγειονομική ζώνη- από τα άλλα μπλοκ στην Αμαλίας, που συνυπήρξαν ειρηνικά χωρίς κανένα πρόβλημα και έκαναν πράξη από μόνοι τους το σωστό και αναγκαίο σύνθημα της απομόνωσής τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο σχετικό ρεπορτάζ του Left δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική αναφορά και αφήνουν τους αναγνώστες να το υποθέσουν-καταλάβουν μόνοι τους από τις φωτογραφίες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: