Η συνταγή του “καλού και του κακού μπάτσου”

Ο σκληρός του Μπραχάμι Nick Hard και η πατρική μορφή του Σωτήρη Τσιόδρα συνθέτουν από κοινού τον ορισμό που είχαν δώσει οι Απαράδεκτοι για τον τέλειο άνδρα, με τον συνδυασμό “βάναυσου-τρυφερού, τρυφερού-βάναυσου”.

Θυμάστε ένα επεισόδιο στους Απαράδεκτους, που έψαχναν να βρουν τον ορισμό του τέλειου άνδρα; Εκεί όπου εξέταζαν τον χαρακτήρα του Ομάρ από ένα Άρλεκιν και ο Γιάννης κατέληγε στον διαλεκτικό συνδυασμό “βάναυσου-τρυφερού, τρυφερού-βάναυσου”.

Κι αν πρέπει να το φέρουμε αυτό στο σήμερα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον συνδυασμό “Τσιόδρα-Χαρδαλιά, Χαρδαλιά-Τσιόδρα”.

Ο ένας είναι ο σοβαρός, μειλίχιος επιστήμονας, που εργάζεται ακούραστα και παλεύει να νικήσει ανώτερες δυνάμεις. Η πατρική μορφή που μας δίνει συμβουλές, πώς να πλένουμε τα χέρια μας και τι να κάνουμε στο σπίτι -γιατί αυτός είναι ο βασικός ρόλος του ΕΟΔΥ. Ευγενικός και γλυκομίλητος, που αναφέρει ονομαστικά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς που επισκέφτηκε.
Μαρία από τη Σπάρτη, Ορέστη από το Βόλο

Ο άλλος είναι ο Nick Hard, από τους σκληρούς του Μπραχάμι, που φοράει χωρίς λόγο αδιάβροχο μπουφάν στο press room, σαν Τομ Κρουζ και έχει τατουάζ με την ένωση Κύπρου και Ελλάδας, σαν παζλ. Πλασάρεται ως sex symbol (!) από τις εκπομπές της μεσημβρινής ζώνης, ενώ κρατάει το σκληρό (Nick Hard) ύφος του για τις απείθαρχες μειοψηφίες, που ήταν άτακτες, απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση στους δημοσιογράφους…

Και οι δυο μαζί συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο, σαν τη συνταγή του καλού και του κακού μπάτσου, ή ακόμα καλύτερα τη συνταγή από τα Άρλεκιν για τον τέλειο άνδρα και την τέλεια ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης -ποιος είπε ότι αγνοεί τα προστατευτικά μέσα;

Την ίδια στιγμή, αρνούνται να δώσουν σοβαρά στατιστικά στοιχεία για το δημόσιο σύστημα υγείας, μελέτες για τα κρούσματα, τους τρόπους μετάδοσης, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν, την αποτελεσματικότητα αυτών που έχουν ήδη ληφθεί, την ώρα μάλιστα που έχει απαγορευθεί πλέον οποιαδήποτε δυνατότητα ενημέρωσης των ΜΜΕ από τα κατά τόπους νοσοκομεία. Έχουν πρόχειρο όμως τον επόμενο εχθρό. Τώρα είναι η σειρά των ερασιτεχνών ψαράδων και των χειμερινών κολυμβητών.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός καλά κρατεί. Σιγά-σιγά όμως τους τελειώνουν οι εχθροί. Και τότε ίσως έρθει η σειρά του αχτύπητου διδύμου και πρωτίστως της κυβέρνησης που εκπροσωπεί…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: