Η Δεξιά απέκτησε έναν νέο, σοβαρό ηγέτη: τον Αλέξη Τσίπρα

Πίσω από τις λέξεις, έρχεται η συμπολίτευση. Ο Αλέξης λέει ότι υπάρχει πρόβλημα στα Πανεπιστήμια, θέλει ειδικό σώμα φύλαξης και θεωρεί πως με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μπορεί να έχουμε “ατυχήματα” τύπου Κορκονέα-Γρηγορόπουλου!

Πίσω από τις λέξεις, έρχεται ο Αλέξης. Και ο καλύτερος σύμμαχος της κυβερνητικής πολιτικής.

Αν ξύσει κανείς πίσω από την επιφανειακή αντίθεση στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και κάποιες φραστικές κορόνες, θα δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί απόλυτα τον λογικό πυρήνα του νομοσχεδίου και την κινδυνολογία της κυβέρνησης για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια, νομιμοποιώντας κατ’ ουσίαν την άθλια πολιτική της.

Στη χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε μες σε τρία λεπτά να δώσει τα διαπιστευτήρια της “αντιπολιτευτικής” Συμπολίτευσης που προσφέρει το κόμμα του στην κυβέρνηση, ακόμα και στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Χαρακτήρισε το ζήτημα “έλασσον” και “πυροτέχνημα”. Υιοθέτησε την εκτίμηση πως “υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια” και “κατ’ εξακολούθηση παραβατική στάση” από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Πλειοδότησε στην αναφορά του Σρόιτερ για τον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, λέγοντας πως και ο ίδιος μπορεί να είχε πρόβλημα αν πήγαινε να στήσει μια πολιτική συζήτηση…

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, έκανε λόγο για “ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς” -που πιθανότατα λύνεται αν εκπαιδευτούν κατάλληλα…- και επανέλαβε την πρόταση να φτιαχτούν ειδικά σώματα φύλαξης μες στο Πανεπιστήμιο που να καλούν την αστυνομία όταν χρειάζεται. Με άλλα λόγια, η μοναδική “διαφωνία” αφορά την υπαγωγή του σώματος στην ΕΛ.ΑΣ. ή τις Πρυτανικές Αρχές, μια πρόταση που τη χωρίζει χάσμα από το αίτημα για φυλακτικό προσωπικό με υπαλλήλους του Πανεπιστημίου -τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να απολύσουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αναφορά του στη δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα ως… “ατύχημα” (εντός εισαγωγικών)!

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης και η απομαγνητοφώνησή της από το Left.gr -εμείς κάνουμε απλώς τις υπογραμμίσεις, χωρίς να αλλάζουμε το παραμικρό.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Κύριε Τσίπρα, μια απάντηση επειδή θα μας πιέσει ο χρόνος από ένα σημείο και μετά, στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνόμευσης.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα σας δώσω την απάντηση. Σας λέω λοιπόν εδώ ότι αποδεικνύεται ότι μια κυβέρνηση η οποία ομνύει την αριστεία, έρχεται σκανδαλωδώς να φέρει μια ρύθμιση που εξυπηρετεί συμφέροντα. Και ακριβώς επειδή το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να ολοκληρώσει αυτό το ρουσφέτι στους ιδιοκτήτες κολεγίων, φέρνει και ως πυροτέχνημα την πανεπιστημιακή αστυνομία, για να μην συζητάμε το μείζον, να συζητάμε το έλασσον.

Εγώ θα σας αιφνιδιάσω σήμερα. Θα σας πω ότι θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πανεπιστήμια. Όχι σε όλα, σε κάποιες πανεπιστημιακές σχολές, ιδίως στο κέντρο, με την κατ’ εξακολούθηση παραβατική στάση ορισμένων εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, που προσβάλλουν και την ίδια την έννοια του ασύλου.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Η εικόνα του Πρύτανη με την ταμπέλα δεν σας σόκαρε;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό σας λέω. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Διότι πέρα από τον Πρύτανη, αν πάμε να στήσουμε εμείς οι δύο μια εκδήλωση – πολιτική συζήτηση διακίνησης των ιδεών στο χώρο της ΑΣΟΕΕ μπορεί να βρεθούμε ανάμεσα από διάφορους τύπους

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Ούτε εσείς δεν μπορείτε!

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα; Αντιμετωπίζεται με τον προκλητικό τρόπο της δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων με ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς μέσα στα πανεπιστήμια ή αντιμετωπίζεται με τις ίδιες τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας που λέει να φτιάξουμε σώματα φύλαξης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους που να έχουν τη δυνατότητα της επιτήρησης και, όταν χρειάζεται, να καλούν τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επέμβουν.

Διότι μου δίνεται η αίσθηση ότι τώρα με αυτό που πάνε να κάνουν –και το κάνουν και με ένα προκλητικό τρόπο μάλιστα- θέλουν ουσιαστικά να λύσουν ένα πρόβλημα συχνών εμπρησμών με την εγκαθίδρυση μιας πυριτιδαποθήκης μέσα στο χώρο που γίνονται οι εμπρησμοί. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα.

Φοβάμαι ότι αν αυτό ισχύσει, μπορεί να βρεθούμε σε καταστάσεις πολύ δύσκολες και ανεξέλεγκτες και σε «ατυχήματα» τύπου Κορκονέα – Γρηγορόπουλου, που μετά δεν θα μαζεύονται. Και δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Σουφλιάς ήταν αντίθετος. Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε ο κ. Φορτσάκης, Πρύτανης και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αντίθετος.

Αν αυτή είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, τύφλα να έχει η συμπολίτευση.
Ή όπως σημειώνει και ο δικός μας Κάππα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: